Stiže Večera za žene u nabavi i logistici – zašto im je otežan napredak?

Žene čine 41 posto svih zaposlenih u nabavi, a samo ih se 15 posto nalazi na upravljačkim pozicijama. U svjetlu izazova s kojima se suočavamo, poput pandemije COVID-19 i inflacije, uloga nabave postaje sve važnija i strateški bitna u većini kompanija.

Kao i u ostalim područjima, suočavamo se s izazovom zadržavanja talentiranih žena u nabavi i logistici i pružanja mogućnosti za njihov napredak. Zato Women in Adria organizira Večeru za žene u nabavi i logistici, 7. rujna u Hotelu Zonar.

Večera za žene u nabavi i logistici: Razmjena iskustava ključna za uspjeh!

Iskustvo nas uči da su zajednica i razmjena iskustava ključni faktori za uspjeh žena i njihovih karijera. Na večeri ćete imati priliku uživati u inspirativnoj panel raspravi, razmijeniti svoja iskustva, proširiti mrežu poznanstava i zajedno raditi na osnaživanju žena.

Ugostit ćemo vas u Hotelu Zonar s početkom u 18:30 sati. Osim (ne)formalnog druženja, čaše vina, ukusne večere i puno dobrog društva, večer će obilježiti panel rasprava. Na panelici će svoje znanje i iskustvo podijeliti Ivana Cvetko Iliev, Darija Pizent, Marina Repić-Šarić, Snježana Sokol te Hari Zamlić.


Pročitajte više: Mr. sc. Nataša Cikač: „Nabava će biti sve važnija, traže se nove kompetencije, ali stakleni strop ostaje


Panel rasprava sa stručnjakinjama

Darija Pizent je nova direktorica logistike i upravljanja lancem opskrbe u kompaniji Rimac Technology. U Rimčevu tehnološku ispostavu dolazi iz Atlantic Grupe gdje je provela gotovo desetljeće. Iskusna je direktorica logistike i lanca opskrbe s dokazanim iskustvom u industriji potrošačkih dobara. Ima više od 12 godina iskustva na vodećim pozicijama, a implementira kulturu stalnih poboljšanja s pristupom usmjerenim prema kupcu.

Nakon više od 20 godina rada u koprivničkom uredu Carlsberga Croatia kao regionalna menadžerica u nabavi za SEB tržišta, Marina Repić – Šarić dobila je promaknuće i preuzela poziciju direktorice nabave za Srednju i Istočnu Europu u Carlsberg grupi. Repić – Šarić se pridružila Carlsberg Croatia još 2001. godine, a radila je kao brend menadžerica sve do od 2007. godine kada postaje dio tima za nabavu.

Snježana Sokol iskusna je menadžerica lanca opskrbe s dokazanom poviješću rada u maloprodajnoj industriji. Prava je stručnjakinja za logistička rješenja. Njen profesionalni put u Metrou počinje 2002. godine. Prvi posao koji je obavljala bio je asistent u nabavi, a kasnije je preuzimala različite pozicije u različitim odjelima kompanije kao što su nabava, financije, operacije i logistika. Najduže je radila u odjelu lanca opskrbe, gdje je pronašla sklad između dinamike, procesa i kreativnosti, što joj osobno odgovara.

Ivana Cvetko Iliev je Country Procurement Manager BU Adria u Coca-Cola Hellenic Bottling Company. Zahvaljujući svom predanom radu i trudu stekla je međunarodni certifikat CIPS (Chartered Institute of Purchasing and Supply) škole na osnovnom i stručnom nivou, a također je i licencirana carinska agentica.

Hari Zamlić je Engagement Manager i Ensolvi. Poslovnu karijeru započeo je još za vrijeme studentskih dana, kada je pokrenuo startup projekt PickYou. Istovremeno, uz razvoj aplikacije za analizu tržišta, razvijao je vještine u pregovaračkim i prodajnim procesima. Unaprijedio je procese u nabavi te implementirao softver za nabavu u velikim poslovnim sustavima, poput Hrvatske poštanske banke, Croatia osiguranja i Podravke i sl..

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Žene za otok Pag 2024

Ove žene oblikovale su život na otoku Pagu

Svjesna važnosti ženske uloge unutar zajednice, Turistička zajednica Općine Kolan organizirala je konferenciju Žene za otok Pag. Konferencija je održana u...
- Advertisment -