Što morate znati o njezi kože tijekom ljetnih vrućina

Koja vam je prva asocijacija kada zamišljate kožu ljeti? Je li to glatka, blistava i preplanula koža? U stvarnosti, međutim, nije svima tako lako postići takav izgled.

Ljeta ponekad mogu biti brutalna. Kad temperatura padne, toplina i vlaga mogu učiniti vaše već aktivne žlijezde lojnice hiperaktivnima. San o preplanuloj i blistavoj koži tada se pretvara u borbu s pretjeranim sebumom oko T-zone, različitim iritacijama ili svrbežima, opeklinama od sunca i preuranjenim znakovima starenja.

Zbog svega vam je navedenog ljeti potrebna odgovarajuća njega kože. Donosimo neke savjete i proizvode koji vam mogu pomoći u postizanju idealnog tena.

Redovito čistite svoje lice

Čišćenje lica je najosnovnija rutina njege kože. Tijekom ljeta, zbog već spomenute vruće i vlažne klime, vaše lice ima tendenciju stvaranja viška sebuma, pa u skladu s time morate izabrati i primjereno sredstvo za čišćenje.

Masna koža zahtjeva najviše njege, jer se pore mogu lako začepiti i uzrokovati prištiće. Ako imate masnu kožu, savjetujemo vam da nabavite sredstvo za čišćenje lica koje sadrži salicilnu kiselinu.

Ako je vaša koža suha, može doći do crvenila i osipa. Upotrebljavajte proizvode za hidratizaciju kože barem dva puta dnevno i nemojte lice umivati sapunom. Isto vrijedi i za one s mješovitom kožom, dok osobe s normalnom kožom mogu lice umivati sredstvom na bazi gela.

Ne pretjerujte sa šminkom

Zbog ljetnih je vrućina preporučeno korištenje šminke svesti na minimum. Ako vam ova ideja nije osobito ugodna, umjesto pudera potražite toniranu hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom i kombinirajte ju s BB kremom.

Ruževe zamjenite njegujućim balzamima, a tešku šminku na očima – maskarom. Vaš će njegovani i preplanuli ten tada „govoriti“ sam za sebe.

Obavezno koristite kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom!

Ova je stavka nešto što apsolutno ne smijete zaboraviti tijekom ljeta.

Zaštita od sunca za vaše lice, ruke, noge i bilo koji drugi suncu izloženi dio vašeg tijela je od vitalne važnosti. Prekomjerna izloženost UV zračenju može trajno oštetiti vašu kožu i uzrokovati opekline od sunca, bore i preuranjene znakove starenja.

Uložite u kremu za sunčanje s većim zaštitnim faktorom (najmanje SPF 30) i nanesite ju prilikom svakog izlaganja suncu. Naš je prijedlog Anthelios XL gel za mokru kožu, brenda La Roche Posay, sa SPF 50+ zaštitom. I nemojte se brinuti da ćete, ako se namažete njime, „pobijeliti“ kada uđete u more. Riječ je o nevidljivom gelu koji se u trenu upija i koji je pogodan za ljude čija je koža netolerantna na sunce (tzv.alergija na sunce).

Odvojite vrijeme za piling

Nježnim pilinzima pomažete svojoj koži u odstranjivanju mrtvih stanica, što će ju ostaviti sjajnom i glatkom. Možete koristiti homemade pilinge od šećera ili kave ili jednostavno uzeti grublji ručnik i njime lagano istrljati kožu. Ali imajte granicu, i u pilinzima se može pretjerati.

Rashladite se korištenjem termalne vode

Termalna voda za špricanje lica (neki ju nazivaju i maglica) radi čuda tijekom vrućih ljetnih dana. Osim što djeluje umirujuće na moguće opekline od sunca, čini vašu kožu svježom i daje joj dozu hidratacije. Naš apsolutni favorit je Avene termalna izvorska voda koju možete kupiti u pakiranjima od 50, 150 i 300ml u svakoj ljekarni.

Pijte dovoljno tekućine

Ovo je vjerojatno savjet koji se spominje u apsolutno svakom članku o njezi kože ili kose. I stvarno je važan! Pijte puno vode i ne zaboravite nositi bočicu sa sobom kamo god krenuli. Time održavate kožu hidratiziranom i pomažete organizmu da iz tijela ukloni toksine.

Nađite odgovarajuću alternativu

Ako se iz bilo kojeg razloga ovo ljeto ne planirate izlagati suncu, a htjeli biste preplanuli ten, pronađite odgovarajuću alternativu. Asortiman krema, pjena i sprejeva za samotamnjenje je veći nego ikad. Najjednostavnija za nanošenje je pjena. Avon u svojoj ponudi ima pjenu za samotamnjenje obogaćenu kompleksom za zatezanje, sa dodatkom vitamina A i E. Ten dobiven mazanjem traje i do tjedan dana, što ju čini i odličnim rješenjem ako vam se bliži neki važni događaj za koji želite brzo „uhvatiti boju“.

Foto: Unsplash/Avon/Avene/La Roche-Posay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

cijene čokolade

Što se događa s cijenama čokolade? Rekordno poskupio kakaovac

Omiljena poslastica mnogih postat će skuplja nego ikad prije. Zbog nestašice kakaovca u zapadnoj Africi ove bi godine moglo nedostajati čak...
- Advertisment -