Američke pite u Zagrebu novi su hit koji ne želite propustiti! Pronašli smo prvu proizvodnju domaćih američkih pita u glavnom gradu!

Zagreb je dobio svoj prvu proizvodnju domaćih američkih pita – Friday Pie Shop! Za istinske ljubitelje američkih piti, ovo je vijest koju su dugo čekali. Slatke, slane, od prhkog tijesta, voćne, povrtne, ma kakve zaželite, ali baš sve – neodoljive. Sve su pite ručno rađene jer takve su najbolje. Može li bolje od toga?

Kuc-kuc, tko je? Američka pita! 

Američki recept, domaća proizvodnja – Friday pite moći ćete naručiti i osobno pokupiti na Trešnjevci ili pričekati da Vam dostava pokuca na vrata.

„Pite su rađene ručno! Prhko tijesto sadrži maslac visoke kvalitete, a sastojci poput voća i povrća dolaze s obiteljskih gospodarstava, farmi i seoskih imanja s kojima Friday Pie Shop održava suradnju. Time zagovara kvalitetu proizvoda i potiče rad malih, domaćih proizvođača.“


Pročitajte više: Bolja i od bakine: Ova američka pita od jabuka najsočnija je koju ćete ikad probati


Doručak, ručak, večera, gablec…

Oni koji su probali američku pitu znaju o čemu se radi. Idealna je za doručak, brunch, gablec, desert ili u bilo kojem trenutku u kojem srce zaželi koju mrvu slatkog. Friday pite čest su gost na obiteljskim druženjima, u uredima, na proslavama ili tugovanjima, ali i onda kad užurbanost stane i samo se želite opustiti.

Na adresi Šarengradska 13 smjestila se ova zanimljiva radionica, koja je započela svoju priču 2020. godine. Iza kreativne i slasne priče sakrila se vlasnica Elvira Petak koja ističe: „Osim dobrog proizvoda, želja mi je poticati i dobar ugođaj, asocirati na jedinstvene trenutke, uspomene i male i velike životne radosti. Friday pite često su inspirirane ljudima, karakterima, zbog čega svaka nosi svoje karakteristično ime, osobine, pa i fragmente iz života.“

Ovu zanimljivu pitarnicu već su prepoznali Zagrepčanci, a ako ju je tko i propustio, sad ima priliku ispitati kvalitetu američkih pita.

Foto: Friday Pie Shop

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

idealna temperatura klime za hlađenje

Ovo je idealna temperatura klima uređaja ako želite ostati zdravi

Na klima uređaj ljeti gledamo kao na nekog superheroja. Vanjske temperature penju se i do 40 Celzijevih stupnjeva i jedva se...
- Advertisment -