Američke pite u Zagrebu novi su hit koji ne želite propustiti! Pronašli smo prvu proizvodnju domaćih američkih pita u glavnom gradu!

Zagreb je dobio svoj prvu proizvodnju domaćih američkih pita – Friday Pie Shop! Za istinske ljubitelje američkih piti, ovo je vijest koju su dugo čekali. Slatke, slane, od prhkog tijesta, voćne, povrtne, ma kakve zaželite, ali baš sve – neodoljive. Sve su pite ručno rađene jer takve su najbolje. Može li bolje od toga?

Kuc-kuc, tko je? Američka pita! 

Američki recept, domaća proizvodnja – Friday pite moći ćete naručiti i osobno pokupiti na Trešnjevci ili pričekati da Vam dostava pokuca na vrata.

„Pite su rađene ručno! Prhko tijesto sadrži maslac visoke kvalitete, a sastojci poput voća i povrća dolaze s obiteljskih gospodarstava, farmi i seoskih imanja s kojima Friday Pie Shop održava suradnju. Time zagovara kvalitetu proizvoda i potiče rad malih, domaćih proizvođača.“


Pročitajte više: Bolja i od bakine: Ova američka pita od jabuka najsočnija je koju ćete ikad probati


Doručak, ručak, večera, gablec…

Oni koji su probali američku pitu znaju o čemu se radi. Idealna je za doručak, brunch, gablec, desert ili u bilo kojem trenutku u kojem srce zaželi koju mrvu slatkog. Friday pite čest su gost na obiteljskim druženjima, u uredima, na proslavama ili tugovanjima, ali i onda kad užurbanost stane i samo se želite opustiti.

Na adresi Šarengradska 13 smjestila se ova zanimljiva radionica, koja je započela svoju priču 2020. godine. Iza kreativne i slasne priče sakrila se vlasnica Elvira Petak koja ističe: „Osim dobrog proizvoda, želja mi je poticati i dobar ugođaj, asocirati na jedinstvene trenutke, uspomene i male i velike životne radosti. Friday pite često su inspirirane ljudima, karakterima, zbog čega svaka nosi svoje karakteristično ime, osobine, pa i fragmente iz života.“

Ovu zanimljivu pitarnicu već su prepoznali Zagrepčanci, a ako ju je tko i propustio, sad ima priliku ispitati kvalitetu američkih pita.

Foto: Friday Pie Shop

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

učenje novih vještina

Učenje nove vještine lakše je uz Googleovo pravilo 20%

Planeri, kalendari, samoljepljivi papirići s popisanim obvezama... Nekad nam se čini da bez njih ne bismo znali „tko nam glavu nosi“....
- Advertisment -