Žena na čelu Booking.com-a pomaže drugim ženama da stignu do rukovodećih pozicija

Gillian Tans je CEO poznate web platforme Booking.com, a ujedno je i najviše plaćena žena u putnoj industriji općenito. Nedavno je pokrenula projekt kojim će pomoći ženama da postanu konkurentne na visokim poslovnim pozicijama. Naime, Booking.com počinje dodijeljivati stipendije Women In Technology. Tom su se prilikom udružili sa prestižnim sveučilištima Oxford i Delft. Stipendije će se dodjeljivati ženama koje žele raditi u tehnološkoj industriji. Na raspolaganju je 15 stipendija i to od akademske godine 2018/19.

Brojni projekti koji motiviraju žene

Želja da žene postižu najbolje rezultate u polju koje izaberu prati Gillian Tans od samog početka njezine karijere. Tijekom godina je na različite načine i realizirala tu želju. Women In Technology stipendije su samo jedan od brojnih projekata koje je Gillian pokrenula kako bi osnažila i motivirala druge žene.

„Moramo se pobrinuti za to da više žena dođe na rukovodeće pozicije. Kompanije na čijem su čelu žene općenito postižu bolje rezultate“, izjavila je Tans nedavno za portal Levo.

Gillian Tans ne ostaje jaka samo na riječima. Naime, Booking.com zapošljava 15 000 radnika u 214 ureda diljem svijeta, a čak 60% zaposlenih su žene.  Izjavila je kako su one od krucijalne važnosti za kompaniju na čijem je čelu. Dodala je kako je Booking.com ono što je danas upravo zbog žena koje su ondje zaposlene.

„Ženski udio radne snage u tehnološkoj industriji je niži nego što bi trebao biti. Zato se zalažemo za jačanje žena koje izaberu ovaj put. Želimo eliminirati prepreke i izazove s kojima se sureću u karijeri. Također, želimo potaknuti različitost u ovoj grani industrije.“

Važno je da žene imaju druge žene kao primjere vođe u njihovoj industriji, što će im biti dodatni poticaj za učenje i napredak.

„Ako nema nijedne žene na vrhu kompanije u kojoj radite, kako ćete uopće i pomsiliti da je moguće doći do tog vrha?“, naglasila je vrlo važno pitanje Gillian Tans.

Tans je prošle godine zaradila 17,1 milijun dolara, čime je bila plaćenija i od svog tadašnjeg šefa Jefferyja Boyda.

Ova je žena ujedno i pravi primjer dizanja na ljestvici zaposlenika. U Booking.com došla je 2002. godine. Tada je postojao samo jedan mali ured u Amsterdamu. Tek su razmišljali o širenju i u Barcelonu. Unajmili su ured u stambenoj zgradi jer su stanovi bili jeftiniji, a Tans  je unutar ureda napravila i spavaći dio kako bi Booking srezao sve dodatne troškove. Danas predvodi ovu ogromnu kompaniju. Vratite se na početak teksta i pogledajte trenutni broj zaposlenih. 15 tisuća. Preko 200 ureda. I to u svega 15-ak godina.

Foto: Flickr/ Web Summit

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više