Kamo za vikend? Na humanitarni božićni buvljak i na tečaj samoobrane

Kupujete li nove stvari ili second hand? Ako još niste, svakako posjetite božićni buvljak – pogledajte što sve ima u ponudi i uživajte u atmosferi. Duh Božića nudi vam i Jastrebarsko koje nudi pravi blagdanski ugođaj.

Ako pak vikend želite provesti manje blagdanski, navratite u Glazbenu kuću na društvene igre ili na radionicu samoobrane za žene. Vještina je to koja je nesumnjivo korisna.

Božićni buvljak humanitarnog karaktera

Projekt Qanah organizira božićni buvljak u zagrebačkom Španskom na adresi Gustava Krkleca 3. Buvljak je započeo u srijedu, a traje sve do subote u 14:00.

Na ovom buvljaku ćete pronaći prikladne božićne dekoracije, zimske jakne i čizme, svečanu odjeću i još mnogo toga.

Buvljak je humanitarnog karaktera, a sve novčane donacije prikupljene na buvljaku bit će iskorištene za Božićne poklone za djecu koja žive u teškim uvjetima.

Više o buvljaku, kao i radno vrijeme, pogledajte na Facebook stranici događanja.


Pročitajte više: Božićno drvce u tegli – evo gdje ga unajmiti ove godine


Winter Garden u Jastrebarskom

Od 9. prosinca do 8. siječnja Jastrebarsko će biti prigodno okićeno, a na Sajmištu će biti otvoreno klizalište. Sajmište će biti pretvoreno u pravi mali zimski vrt koji će grad pretvoriti u pravi raj. Društvo naša djeca Jastrebarsko i ove će godine organizirati Školu klizanja i hokeja za djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta. Grad će biti pun štandova s različitim delicijama, kao i punktova na kojima možete kupiti svoje savršeno božićno drvce.

Adventski vijenac bit će smješten ispred Župne crkve sv. Nikole, a paljenje prve svijeće očekuje se predstojeće nedjelje nakon mise u 9:00 sati, što je događaj koji rado okupi građane Jastrebarskog.

Besplatan tečaj samoobrane za žene

Sve zainteresirane žene i djevojke dobrodošle su na radionicu samoobrane koju organizira Aikido društvo Zagreb. Tečajevi se održavaju u subotu u dva termina – od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 18:00 u Kući aikida.

Radionice će biti fokusirane na:

  • tehnike samoobrane prema tehnikama aikida
  • samopouzdanju u kritičnim situacijama
  • mentalnoj i tjelesnoj fleksibilnosti
  • vježbe disanja za miran um u stresnim situacijama
  • vježbe fokusa
  • osvještavanju dijela i glasa

Statistički, nasilje nad ženama najčešće se događa od strane njima poznatih osoba, stoga je važno njegovati i komunikacijske vještine, kao i vještine prepoznavanja opasnih situacija i slušanja instinkta. Važno je ojačati i tijelo i um.

Ovom radionicom Aikido društvo sudjeluje u akciji “NeVidljive” Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba.

Prijave su obavezne, a moguće su na [email protected] ili na 091/5123-149. Detalje potražite na službenoj stranici Aikido društva.


Pročitajte više: Jesu li borilačke vještine nova metoda jačanja samopouzdanja u poslovnom svijetu?


Ne baš moderne društvene igre

Iako popularnost modernih društvenih igara neprestano raste, mnogi požele zaigrati i klasične, stare društvene igre. Glazbena kuća u zagrebačkom Sigetu organizira događanja posvećena klasičnim društvenim igrama svake nedjelje od 17:00, pa tako i ove.

Zaigrajte pikado, šah, remi, mikado, yamb, Čovječe, ne ljuti se, UNO i mnoge druge igre kojih se nesumnjivo rado sjećate.

Ako želite, možete rezervirati stol za svoju ekipu, a kontaktirati osoblje možete putem Facebooka.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -