Na gastro radionici upoznale smo se s autentičnom talijanskom kuhinjom

Ako postoji jedna stvar koja spaja ljude diljem svijeta – to je ljubav prema hrani. Kada spojite ljubav prema kuhanju i hrani s umijećem stvaranja veza među ljudima, dobivate nezaboravno iskustvo koje je teško nadmašiti. Upravo takvo iskustvo imali smo priliku doživjeti u petak na radionici “Cooking & Networking: talijanska kuhinja”. Ova jedinstvena kombinacija kuhanja i umrežavanja pružila je sudionicima priliku da ne samo nauče recepte iz autentične talijanske kuhinje, već i da stvore nova prijateljstva i povežu se kroz zajedničku strast prema gastronomiji.

Ideje za lagane ljetne recepte

Talijanska kuhinja je iznimno popularna diljem svijeta, pa su tako i brojna talijanska jela postala omiljena u mnogim zemljama. Ni Hrvatska nije iznimka. Najpoznatije su zasigurno – pizza i pasta (tjestenina). Na radionici smo naučili kako napraviti autentičnu talijansku pizzu s mortadelom i mozzarellom, tjesteninu sa svježim sirom, tjesteninu s tunjevinom i slane muffine.

Posvetili smo se laganim, osvježavajućim jelima koja ispune tijelo energijom i duh zadovoljstvom. A učenjem novih recepata talijanske kuhinje – a znamo da su Talijani uvijek siti i fit – započele smo s pripremom za ljeto, doba godine kad radimo odmak od teške hrane i sve češće odabiremo nešto laganiju hranu, baziranu na ribi i povrću.


Pročitajte više: Naučili smo kako napraviti autentičnu talijansku pizzu. Imamo recept!


Nije teško jesti uravnoteženo

Osim što smo si osigurale inspiraciju za pripremu laganih ljetnih obroka, dobile smo i savjete kako održavati uravnoteženu prehranu tijekom cijele godine, kako u svakodnevnu prehranu uključiti više sezonskih i lokalnih sastojaka te kako mala prilagođavanja mogu imati veliki utjecaj na zdravlje i dobrobit. Izgradile smo i novu mrežu kontakata koja dijeli našu strast dobroj zdravoj hrani i kvalitetnom druženju.

Kulinarska radionica ostvarena je u suradnji s Di-go, A Lesaffre brandom, Koledom, Meggleom, Mittelcom, Rio Mareom i Enzita Kitchen-om, renomiranim brendovima koji jamče vrhunsku kvalitetu i autentičnost svakog gastro iskustva.

Foto: Women in Adria / Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -