30-dnevni izazov: Čučnjevi!

Čučnjevi su jedna od najboljih vježbi za noge i stražnjicu, a također djeluju i na trbušne mišiće. Za čučnjeve vam ne trebaju nikakvi rekviziti i možete ih raditi bilo gdje: u teretani, vani ili u svojoj spavaćoj sobi.

Čučnjevi za čvrstu guzu i vretenaste noge

Kako bi izbjegli ozljedu i ostvarili najbolje rezultate, jako je važno pravilno izvoditi čučnjeve. Kad radite čučanj spuštajte se kao da se spremate sjesti na nisku stolicu, s težinom u petama. Koljena ne smiju prelaziti ravninu nožnih prstiju. Detaljan opis pogledajte u videu.

30-dnevni izazov u čučnjevima

30-dnevni izazov je najjednostavniji način da počnete raditi čučnjeve. Vježbate svaki dan, uz dan odmora u jednakim intervalima i rast broja ponavljanja svaki dan.

čučnjevi_1

Ako vam je previše odjednom napraviti sva ponavljanja, Fitmama preporučuje da podijelite dnevni izazov na, na primjer, 5 serija po 10 ponavljanja. Između svake serije napravite kratku pauzu. A ako ste potpuno izvan forme, serije napravite tijekom dana. Važno je da taj dan napravite zadani broj ponavljanja.

Nakon što dođete do kraja izazova, krenite u novi s bučicama ili djetetom u rukama ili na leđima.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

4 KOMENTARI

  1. zdravo imam 96 kg pocela sam radit ove cucnjeve 8.1,18 i daanas sam pred kraj sa cucnjevima 26dan 2 ,2,18…i povecavam sebi cucnjeve na 20% i mogu rec ne bole me kicma

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -