Najjači Dadathlon festival dosad s 2000 posjetitelja u Puntu

Radost na ozarenim licima, uzbuđenje, adrenalin i na kraju ponos i osjećaj velikog uspjeha! Takve su se emocije ovog vikenda ispreplitale među morem plavih majica pod velikim crvenim Dadathlon startnim lukom u Puntu na otoku Krku.

dadathlon 2024

Medalje za sve

Prije nekoliko godina, Daddyhood Europe nije mogao niti zamisliti da će njihova ideja o utrci za tate i djecu naići na takav entuzijazam među očevima, majkama, djecom i širom zajednicom! Dadathlon 2024 okupio je više od 700 nepokolebljivih trkača na simboličnoj 3-kilometarskoj stazi uz more, što tata, što male djece na romobilima, biciklicama, u kolicima, što starije dječice koja su možda po prvi put otrčala tako dugačku dionicu, što entuzijastičnih mama.

Bilo je tu hrabrih tata koji su trčali i s po četvoro djece, kao i onih koji su nakon prvih 50 metara nosili i djecu i romobile na leđima. Svi do jednog nagrađeni su medaljama i bogatim startnim paketima jer brzina ovdje ne igra ulogu već povezivanje tate i djece i stvaranje zajedničkih uspomena.

Dadathlon festival 2024 zatim se nastavio tijekom dva dana i privukao oko 2000 posjetitelja ne samo s područja Primorsko-goranske županije već i iz Zagreba i Slovenije. Festival je pružio obiteljima gust program svakojakih aktivnosti koje je čak 20 udruga, klubova i organizacija s područja Krka, Rijeke i okolice pružilo posjetiteljima. Od kreativnih, glazbenih, baletnih radionica, do robotike i znanstvenih pokusa pa sve do streličarenja, kampa preživljavanja u prirodi, karatea, sportskih poligona i mjerenja brzine trčanja, na festivalu sve je vrvilo od aktivnosti koje je mnoštvo dobrovoljaca vodilo od srca.


Pročitajte više: Provođenje vremena s djecom mijenja mozak očeva!


Sadržaju nikad kraja

Posebnost festivala činile su aktivnosti posebno dizajnirane za roditelje i djecu pa su se tako tate i djeca zajedno zagrijavali za utrku uz pomoć kineziologa Aktivne Hrvatske, a zajedno su i zamutili 1000 jaja i napravili gigantsku fritaju koja je sve nahranila! Sudionike su zabavljali Tata Slikovnica i Sebastian, Famozni cirkus Marka Klauna te DJ s krčkog legendarnog Velvet festivala. A osim toga, TZ Punat omogućio je posjetiteljima i dodatan sadržaj – MTB biciklijadu od 30 kilometara, obiteljsku biciklijadu i vođenu šetnju uz more.

Organizatori se zahvaljuju pokroviteljima Dadathlona, ponajprije suorganizatorima – Općini Punat, Turističkoj zajednice Punat, Gradu Krku i Primorsko-goranskoj županiji i tvrtkama La Roche Posay, Almagea, PIK Rijeka, PlusPlus, SelectBox, Unilever i Adluux. Događaj su potpomogle mnoge lokalne tvrtke svojim donacijama, a festival se ne bi mogao održati bez brojnih domaćih volontera uključujući članova udruge Srcem za Punat, Puntarske užance, Malonogometni klub Punat i učenika Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Punat.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -