9 stvari koje morate napraviti prije godišnjeg odmora

Godišnji odmor je nešto što svi zaposleni ljudi željno iščekuju. Bez obzira na to koliko volite svoj posao, to je vrijeme kad možete barem na kratko pobjeći od svakodnevne rutine i obaveza, kako ne bi došlo do zasićenja.

Ali danas je ljudima sve teže opustiti se i uživati.

Kako se pripremiti za godišnji odmor?

Nasreću, postoje stvari koje vam mogu pomoći da se pripremite prije godišnjeg odmora, da bez stresa uživate u njemu, a da vam povratak na posao bude što lakši. U Weekdoneu savjetuju da se pridržavate ovih devet stvari:

1. Napravite spisak

Napravite popis svih zadataka koji su važni i morate ih napraviti prije odlaska na odmor. Tako vam se neće dogoditi da na neku važnu stvar zaboravite i da je morate raditi za vrijeme godišnjeg.

2. Završite važne zadatke

Zadatke koje ne možete dati nekom drugom da ih umjesto vas obavi i ne možete ih odgoditi, pokušajte odraditi prije vašeg godišnjeg odmora. Na taj način osigurat ćete si miran odmor, bez telefonskih poziva, e-mailova i panike vaših kolega.

3. Ostale zadatke preusmjerite kolegama

Za ostale zadatke koji nisu toliko važni, angažirajte kolege, neka oni umjesto vas odrade ono što treba biti gotovo u vrijeme vaše odsutnosti.

4. Automatizirajte dosadne stvari

Uz pomoć filtera automatski sortirajte e-mailove prema važnosti, da pri povratku niste zatrpani porukama i krenete s čitanjem onih važnijih.

5. Napravite plan rada za dalje

Za lakši povratak na posao nakon godišnjeg odmora, napravite plan rada. Pripremite se za taj dan još prije odlaska na odmor. Prvi dan nakon povratka je svakom težak. Umjesto da glavu razbijate zadnjih dana vašeg odmora, pripremite se za njega na vrijeme.


Pročitajte više: Godišnji bez mobitela – uživancija ili nemoguća misija?


6. Postavite automatsku poruku

Kako ne biste ispali neprofesionalni i da vaši klijenti ili suradnici ne bi mislili da ih ignorirate, postavite automatsku poruku koja će ih obavijestiti u kojem ste periodu nedostupni i kada vas opet mogu dobiti.

7. Blokirajte vaš kalendar za prvi dan povratka na posao

Osigurajte na vrijeme da vaš prvi dan ne bude prestresan, i da nakon povratka kad pokušavate pohvatati sve stvari, ne morate još i prisustvovati nekom važnom sastanku.

8. Obavijestite kolege o vašoj odsutnosti

Sigurno ne želite da vam na odmoru dolaze poruke od vaših kolega, koji ne znaju ili su zaboravili da ste uzeli zasluženi odmor. Bez obzira jeste li već razgovarali o tome, pošaljite im e-mail u kojem ćete im navesti vrijeme vašeg godišnjeg odmora.

9. Pokušajte odoljeti provjeravanju e-mailova

S razlogom se zove „godišnji odmor“. Zato ga iskoristite na način na koji zaslužujete. Isključite se u potpunosti i „napunite baterije“ za daljni rad.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -