Bi li ovako reagirali i da je na njegovom mjestu žena?

Tijekom konferencije za medije na kojoj je pričao američki košarkaš Draymond Green, u zagrljaj mu je došla njegova kćerkica koja je tražila utjehu nakon svađe sa starijim bratom. Draymond ju je lijepo pozdravio s ‘hi my love‘, zagrlio, a potom rekao da se ona i njezin brat zagrle. Lijep je ovo primjer gentle parentinga, a i u komentarima gdje je video postavljen svi su reagirali pozitivno.

“Volim ovo. Nije se bojao gubitka posla ili onoga što drugi misle. Vjerojatno se kasnije s njim nije razgovaralo o tome gdje je skrbnik bio tijekom ovog vremena”, jedan je od komentara.

Djeca na poslu s majkom?

No pitamo se, bi li ista reakcija bila da je u pitanju bila žena? Već smo svi dobro upoznati s dvostrukim standardima koji postoje u poslovnom svijetu. Ženu se lakše osudi na ‘nedostatak profesionalizma‘ ili ‘nedovoljno posvećenosti poslu’ kad je dijete prisutno dok radi. Muškarce se, pak, zbog tog istog zna glorificirati. Naravno, ovakvi dvostruki standardi otežavaju ženama da usklade svoje profesionalne i obiteljske uloge bez osude.

Pamtimo slučaj od prije nekoliko godina kada je suvlasnica jedne tvrtke koja je bila na porodiljnom dopustu morala doći na intervju za posao u svojoj tvrtki. Nije imala drugog izbora nego povesti svog tromjesečnog sina jer ga nije imala kome ostaviti. Morala je dojiti dok je sastanak trajao, piše Daily Mail.


Pročitajte više: Djeca na poslu čine nas produktivnijima i zadovoljnijima?


‘Možeš li probati ne vaditi sisu za sljedeći intervju?’

Planirala ga je nahraniti prije sastanka, no kandidat je došao ranije, pa je morala to obaviti za vrijeme intervju. A kada je kandidat otišao, njezin poslovni partner joj je rekao: ‘Možeš li probati ne vaditi sise za sljedeći intervju?’. Dodao je da je to bilo ‘malo čudno’.

Njezina je priča potaknula rasprave, pri čemu su neke majke suosjećale i pohvalile njezine napore da normalizira dojenje, dok su se druge složile da je bila ometajuća i neprofesionalna te da intervju nije ni vrijeme ni mjesto za to. Kao žena, teško je uopće izbjeći osudu. Ako odlučite biti kućanica, ako se odlučite potpuno posvetiti poslu ili pak ako odlučite balansirati između tog dvoje – uvijek će biti kritika i osuda na vaš račun.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -