Dobar poslovni portret – temelj za dobru sliku u javnosti

Filtriranom selfiju nije mjesto u poslovnom svijetu. Zaključak je to profesionalnih fotografa i komunikacijskih stručnjaka.

„Digitalni fotoaparat, a potom i kamera na mobitelu uzdrmali su svijet. Omogućili su svakome da fotografira što hoće i koliko hoće. Rezultat je inflacija vizualnih sadržaja na društvenim mrežama. Zahvaljujući posjedovanju kamere nadohvat ruke, ovjekovječeni su i neki jedinstveni trenuci, no većina napravljenih fotografija nema posebnu vrijednost. Čak ni njihovi autori ih ne izrađuju, nego ubrzo zamijenjuju novim „klikom““, pojašnjava Martina Cvek, profesionalna fotografkinja iz studija MC Photography & Design.

Važnost profesionalne fotografije

I dok stvako može biti autor instant fotografije, profesionalni fotografi i dalje su izuzetno cijenjeni kad je ozbiljan posao u pitanju. Jedno od takvih područja su poslovni potreti.

Svatko tko uz svoju karijeru želi graditi i odgovarajući poslovni imidž, treba angažirati profesionalnog fotografa za izradu poslovnih portreta. Ti se portreti mogu koristiti na društvenim mrežama poput Facebooka i LinkedIna, blogu, internetskoj stranici tvrtke, profilima e-pošte, Vibera i WhatAppa, a neki fotografiju stavljaju i na poleđinu posjetnica.

Profesionalne fotografije polazišna su točka i za uspješnu komunikaciju s medijima.

„Reprezentativni imidž ovjekovječite. Ne smijete si dopustiti da kad dajete izjavu za tiskane medije ili internetske portale, nemate odgovarajuću vlastitu fotografiju. Imajte na umu da medij tog trena možda nema fotografa koji bi vas mogao doći fotografirati ili da vi taj dan možete biti nezadovoljni svojim odrazom u zrcalu”, navodi Krešimira Rendulić, komunikacijska stručnjakinja iz agencije Prorsus komunikacije, u knjizi Od zaposlenice do poduzetnice.

dobar poslovni portret

Martina Cvek koja se fotografijom bavi više od dvadeset godina pojašnjava da mnogim poduzetnicama i poslovnim ženama nije lako stati pred objektiv fotoaparata.

„U toj se situaciji svi ne osjećamo lagodno, ali postoje trikovi koji vode k dobroj fotografiji. Za samopouzdanje mnogo znači kad žena dođe lijepo odjevena s frizurom i šminkom. Mi joj pritom pokažemo kakav položaj treba zauzeti, a uz dobru atmosferu polako se i najveće tremašice pretvore u sjajne modele“, kazala je Martina Cvek i dodala da je ženama ipak malo ugodnije kad je fotograf žensko.

Angažirajte profesionalnog fotografa

Svatko tko naruči seriju profesionalnih fotografija dobiva ih u raznim formatima i veličinama. Iskusan fotograf zna kakve traže portali, a kakve trebaju biti za tisak.

Fotografije mogu biti napravljene u studiju ili, još bolje, u poslovnom okruženju. Iako se sve fotografije dodatno uređuju kako bi portretirana osoba uistinu zablistala u svojem najboljem izdanju, za takvo snimanje koristi se mnogo tehnike – od različitih objektiva do osvjetljenja.

dobar poslovni portret

Kako bismo što većem broju poduzetnica i poslovnih žena omogućili profesionalno fotografiranje, članice mreže Women in Adria u studiju MC Photography & Design mogu dobiti seriju od pet fotografija po cijeni od 1000 kuna što je cijena za članice Women in Adria.

Možete se javiti na broj telefona 098/1305 300 Martina, te na mail [email protected]

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

  1. Svakako preporučam Martinu Cvek. Odradila je posao profesionalno i ne mogu prestati gledati slike salona koje je napravila. Hvala Martina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bespovratne potpore za digitalizaciju

Natječaj za bespovratne potpore za digitalizaciju eliminira većinu tvrtki i obrta...

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je poziv "Bespovratne potpore za digitalizaciju" namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Cilj je osigurati...