Dnevna doza inspiracije: Sarah Blakely ima poruku za sve koji ne žele riskirati!

Ako vam fali doza inspiracije za sredinu tjedna, Sara Blakely potrudila se da ne ostanete zakinuti. Tako je na svom LinkedIn profilu podijelila motivacijsku poruku, ali ujedno i odličan savjet!

Svi mi imam različite životne filozofije, pa tako vjerojatno ima i onih čija glasi: Nikada ne riskiraj’. No, kada vam jedna od osoba na godišnjem popisu 100 najutjecajnijih ljudi svijeta prema časopisu Time da neki savjet, možda ga ne bi trebalo odbiti. A njezin je savjet danas: izađi van i riskiraj!


Pročitajte još: Sara Blakely: Kako se nositi s pitanjem “kada ćeš se udati”?


“Bez rizika nema priče… A priča je najbolji dio! Bez obzira na ishod. Razmislite koliko puta niste uspjeli ili niste postigli nešto što ste htjeli. Je li nasmijalo nekoga? Jeste li naučili nešto važno? Je li doprinijelo sjajnom razgovoru na koktel partiju? Ne možete imati priču bez rizika. Stoga… Zaboravite na ishod. Izložite se, riskirajte, isprobajte nove stvari… i učinite to za priču”, napisala je Blakely na svom LinkedIn profilu.

Blakley je žena koja je bez obiteljskog bogatstva, bez bogatog supruga i bez ikakvih investitora uspjela razviti biznis koji danas vrijedi više od milijardu dolara. No prije svog tog uspjeha, Blakely se često suočavala s neuspjehom. Iz jedne rizične situacije ‘srljala’ je u drugu, da bi nakon nekoliko padova i skupih lekcija postala američka kraljica donjeg rublja. Njezin brend Spanx svoje proizvode plasira u 50 država diljem svijeta, a počela je kao putujuća prodavačica koja je s kuferom hodala od vrata do vrata.


Pročitajte još: Sara Blakley je izgradila karijeru pobjedivši ova dva najveća straha!


Dio svoje nesvakidašnje hrabrosti Blakely duguje svom ocu, a s tim je u vezi dobro poznata i priča o njihovim obiteljskim večerama.

“Dok smo odrastali, za vrijeme večere, otac je uvijek pitao mene i brata u čemu danas nismo uspjeli. Dao mi je poseban dar u životu, a to je da sam bila prisiljena redefinirati svoje razmišljanje o neuspjehu jer danas za mene neuspjeh znači uopće ne pokušavati”, otkrila je u više navrata.

Foto: LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

plave vrećice

Godina dana ZG vrećica. Evo kako uštedjeti na ‘plavim vrećicama’

Već je godinu dana prošlo otkako je u Zagrebu na snagu stupilo obvezno odvajanje miješanog komunalnog otpada u ZG vrećice. Ovo...
- Advertisment -