Više nije tabu: Biljana Mančić otkriva sve što trebate znati o estetskoj ginekologiji!

Estetska ginekologija termin je koji je svima poznat, no i dalje ostaje relativno tabuiziran. Kako se estetska medicina, koja je povezana s estetikom, povezuje s ginekologijom, granom medicine osjetljivog i intomnog ženskog područja? Odgovor na to pitanje i mnoga druga pripremila je splitska poduzetnica Biljana Mančić, vlasnica poliklinike MakeOver, specijalizirane za vanjsku, ali i unutarnju ljepotu.

Kako se estetska medicina uklapa u ginekologiju?

Estetska medicina kao jedna od sve popularnijih grana medicine postupno nalazi svoju primjenu i u oblasti ginekologije te tako stidljivo otvara vrata jednom potpuno novom pristupu ženi, ženskoj intimnoj regiji, ženskoj seksualnosti i potrebama u cjelini. Rješavanje niza tegoba koje su do jučer bile „tabu tema“, a vezane su za intimnu regiju, dovodi do podizanja samopouzdanja žene, a u konačnici i boljeg odnosa s partnerom i okolinom.

Potreba za uljepšavanjem i produljivanjem mladolikosti intimnog područja prisutna je u svim dobnim skupinama, a danas je dostupna kroz niz suvremenih, potpuno bezbolnih, uglavnom ne kirurških postupaka koji su u svijetu već dugi niz godina sastavni dio ženske njege i predstavljaju vrstu seksualnog wellnessa.

Kako biste nam najjednostavnije objasnili što je to vaginalno pomlađivanje?

Vaginalno pomlađivanje predstavlja veliku pomoć i napredak za poboljšanje zdravlja i seksualnog života svake žene. Pomlađivanje vagine i vulve uključuje širok spektar neinvazivnih postupaka koji ciljano rješavaju probleme kao što su:

 • hiperpigmentacija ženskog intimnog područja,
 • nezadovoljstvo izgledom velikih i malih stidnih usana,
 • smanjen elasticitet i mlohavost vagine,
 • suhoća vagine,
 • učestale infekcije vagine,
 • učestale infekcije mokraćnog sustava,
 • bol i nelagoda pri spolnom odnosu, izostanak orgazma,
 • početni oblici nekontroliranog otjecanja urina.

U estetskoj ginekologiji, kod tretmana vaginalnog pomlađivanja, primjenjuje se PRP tretman (popularno znan kao „vampirski postupak“) u kojem se pacijent tretira vlastitom krvlju, a pritom se koristi najsuvremeniji uređaj Angel.

Tretman se preporučuje svakoj ženi nakon poroda neovisno o dobi te svakoj ženi u menopauzi kao i svima koje žele postići veću razinu samopouzdanja i poboljšati kvalitetu seksualnog života.


Pročitajte više: Vodič za menopauzu: kako se njome nositi i ostvariti kvalitetan seksualni život


Spomenuli ste probleme s kojima se žene susreću u menopauzi. Javljaju li se poteškoće u intimnom području kod žena samo u vrijeme menopauze?

Naravno da menopauza nije jedini period u kojem se žena susreće s promjenama u intimnom području, ali je zasigurno najčešća tema u medijima jer se sve poteškoće, ponekad potpuno pogrešno, vežu upravo uz vrijeme menopauze. Svakako, osim razdoblja prirodnih promjena kod žena, treba spomenuti i promjene s kojima se žene susreću nakon poroda.

Neovisno o tome je li žena rodila ili nije, tijekom menopauze svaka žena se, tijekom prirodnog procesa starenja, uslijed manjka estrogena, susreće s promjenama u intimnom području. Mokraćni mjehur se spušta što uzrokuje nekontrolirano mokrenje. Sluznica vagine je stanjena i znatno suha zbog čega mnoge žene imaju probleme tijekom seksualnog odnosa. Sve to često dovodi do osjećaja srama i nezadovoljstva kod žena.

Kod rodilja se tijekom poroda događaju oštećenja vezivnog tkiva vagine i tkiva velikih i malih usana uz popuštanje potpore okolnim strukturama. Posljedično, vagina se širi, što dovodi do slabljena seksualnog užitka. U idućoj trudnoći, navedena oštećenja postaju još veća jer je vezivno tkivo već oštećeno od prije. Oštećenje vezivnog tkiva koje podupire unutarnje organe, a u prvom redu mokraćni mjehur i mokraćnu cijev, rezultira spuštanjem mokraćnog mjehura uz moguću pojavu nekontroliranog otjecanja urina.

Što žene u Hrvatskoj naviše muči? Zbog čega vam se obraćaju?

Kad bismo na to morali odgovoriti jednom riječi, to bi definitivno bila inkontinencija. Inkontinencija bitno smanjuje kvalitetu života žene, ali za to stanje zaista postoji rješenje. Ta se tema možda i spomene na nekom intimnom druženju ili ženskoj kavi, ali se o tome javno ne govori puno, što dodatno razvija sram i osjećaj nelagode kod žena. A cijela priča je puno jednostavnija! Primjenjujemo nekoliko potpuno bezbolnih, neinvazivnih, nekirurških postupaka koji će svaku ženu lišiti tegoba i vratiti im samopouzdanje i osmijeh na lice.


Pročitajte više: Kako je menstruacija sportašica prestala biti tabu?


Koji je glavni cilj vaginalnog pomlađivanja?

Cilj vaginalnog pomlađivanja jest:

 • jačanje i zatezanje vezivnog tkiva vagine,
 • zadebljanje i obnova sluznice vagine,
 • poboljšavanje seksualnog života,
 • olakšavanje postizanja orgazma i poboljšavanje orgazma,
 • uklanjanje suhoće vagine,
 • uklanjanje i prevencija simptoma nekontroliranog mokrenja,
 • vraćanje samopouzdanja ženi i poboljšavanje kvalitete života.

Koji su potencijalni rizici ovakvih tretmana?

Kada govorimo o rizicima ili nekim potencijalnim negativnim posljedicama tretmana vaginalnog pomlađivanja, njih jednostavno nema. Nema ih iz jednostavnog razloga jer se radi o prirodnim preparatima. Hijaluronska kiselina koja se koristi sastavni je dio naše kože i po sastavu je običan šećer. S druge strane u PRP tretmanu koriste se pripravci dobiveni iz naše vlastite krvi (uzima se periferna krv koja se obrađuje u uređaju i koja se vraća u pacijenta).

Žene dosta stidljivo javno pričaju o tome, pogotovo u mlađoj dobi, pa čak i onoj zrelijoj. Koje razloge navode žene koje dolaze k vama na tretmane? Jesu li zadovoljne konačnim rezultatom?

Pacijentice tretmane izvode prvenstveno kako bi brinule o svom zdravlju, riješile se neugodnosti i poboljšale kvalitetu svog života. Naravno da ima i isključivo estetskih razloga, ali sve je međusobno usko povezano. Kroz razgovor s pacijenticom uvijek se dođe do glavnog „krivca“, odnosno uzorka dolaska, što naravno, uvijek ostaje povjerljivo između liječnika i pacijenta.

Povratne informacije naših klijentica su pozitivne i nerijetko svjedočimo naknadnim reakcijama oduševljenja kojima potvrđujemo da je tretman ispunio sva očekivanja naših klijentica. Takve njihove reakcije najbolja su i najljepša potvrda da smo napravili dobar i kvalitetan posao iza kojeg stoji uspješan rezultat – zdravija, sretnija i zadovoljnija žena.

Zbog čega odabrati upravo polikliniku MakeOver?

U našoj poliklinici svaku osobu promatramo kao cjelinu, s naglaskom na sinergiju fizičkog i mentalnog zdravlja, a naša je misija svakoj osobi koja dođe kod nas pomoći da postigne balans unutarnje i vanjske ljepote.

U poliklinici MakeOver u Splitu s ponosom ističu kako su prvi u Dalmaciji započeli s rješavanjem tabu tema, pristupajući tim poteškoćama sa željom da se žene bolje osjećaju u svom tijelu. Poliklinika MakeOver jedinstveno je mjesto na kojem možete obaviti cijeli spektar tretmana u području regenerativne ginekologije, kao i i tretmana vezanih uz dermatologiju, stomatologiju i popularni anti-age.

Svakako bismo voljeli naglasiti da inovativna anti age poliklinika MakeOver domaćim i stranim gostima može ponuditi sve na jednom mjestu: vrhunske tretmane i mogućnost visokokvalitetnog smještaja. U sklopu poliklinike nalaze se luksuzno uređene sobe BGold, gdje se pruža 24 satna njega i nadzor prema potrebi klijenta. Naš kvalificirani zdravstveno – turistički tim pobrinut će se da vaše želje budu ispunjene – od dolaska u Split, razgledavanja turističkih znamenitosti i prirodnih ljepota, uživanja u lokalnoj hrani ili opuštanja na najpoznatijim plažama, pa sve do povratka kući.

Predanost poslu kojeg volimo i živimo ogledava se u vašem zadovoljstvu koje nas svaki put iznova motivira, inspirira i čini sretnima.

Autor: Poliklinika MakeOver

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -