Google predstavlja novi set emotikona kako bi istaknuo raznolikost ženskih karijera

Tim od četiri zaposlenika Googla razvio je set od 13 emotikona dizajniranih kako bi bolje prikazali žene u poslovnom svijetu.

Novi emotikoni predstavljeni Unicode Consortiumu tako prikazuju širok spektar zanimanja za žene i muškarce, s ciljem isticanja raznolikosti ženskih karijera i osnaživanja djevojaka u svim područjima.

Poslovni emotikoni

Međutim, ne radi se samo o ženskim verzijama već postojećih emotikona, već se radi o potpuno novim emotikonima koji opisuju određena profesionalna polja – zdravstvo, znanost, obrazovanje i edukaciju, tehnologiju, industriju, poljoprivredu, ugostiteljstvo i glazbu.

Dakle, uz ženski i muški lik sada su prikazane i stvari koje pomažu da se lakše kodira o čemu je riječ.

emotikon2

Emotikoni koji predstavljaju zdravstvo podijeljeni su u dvije kategorije – liječnike koji su prikazani kao muškarac i žena plus ljekarnički znak (Eskulapov štap) te na tehničare, zubare ili anesteziologe koji su predstavljeni kao muškarac i žena uz znak bolnice.

Žena i muškarac u znanosti, odnosno znanstvenici, kemičari ili laboratorijski tehničari prikazani su uz mikroskop, a softver inženjeri kao i osobe koje rade u uredu predstavljeni su uz laptop.

U obrazovanju su prikazani profesor i profesorica sa znakom obrazovne ustanove, a u edukaciji student i studentica s kapama za promociju.

emotikon3

Industrijsko područje je podijeljeno na tri dijela – metalurgiju, tehnološku industriju te mehaničku industriju s muškim i ženskim zaposlenicima.

U poljoprivredi su emotikoni prikazani uz traktor, a u ugostiteljstvu su prikazani kuhari uz posuđe. Kod glazbe su prikazani pjevači s mikrofonom – rock zvijezde, a ujedno je i time odana počast pokojnom Davidu Bowieu.

Kako navodi portal The Verge, Googleov tim vjeruje da može imati dodatan pozitivan učinak dodavanjem 13 novih emotikona koji prikazuju žene na reprezentativnom uzorku zanimanja. Željeli bi da novi emotikoni budu u uporabi do kraja 2016. godine.

Također, nadaju se da će ovime osnažiti mlade žene koje su najveći korisnici emotikona, te da će se bolje prikazati uloga žena u svijetu.

emotikon4

Foto: www.theverge.com

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više