Uz Google Trusted Contacts saznajte gdje su vam bližnji

Google je početkom prosinca lansirao novu aplikaciju za Android naziva Trusted Contacts koja bi vašim kontaktima od povjerenja trebala omogućiti uvid u lokaciju gdje se nalazite te općenito jeste li dobro, odnosno ne nalazite li se u nekoj opasnosti.

Aplikacija za dijeljenje lokacije s najbližima

Kako piše Tech Crunch, Trusted Contacts funkcionira na način da odredite sve kontakte od povjerenja koji će moći poslati zahtjev za uvidom u vašu lokaciju. Ukoliko je sve u redu, vi zahtjev možete i odbiti, no ukoliko niste u mogućnosti odgovoriti, u roku od 5 minuta lokacija se dijeli automatski.

Dakle, ukoliko ste online, Trusted Contacts će podijeliti vašu stvarnu lokaciju, a ukoliko niste, podijelit će vašu GPS lokaciju. Također, ovu aplikaciju možete uključiti kad god poželite i jednako tako je isključiti.

Trusted_Contacts2Foto: YouTube Screenshot

Ono što trebate učiniti je preuzeti aplikaciju putem Google Playa, odabrati vaše kontakte od povjerenja, a zatim će oni dobiti e-mail s daljnjim uputama kako se prijaviti i pokrenuti aplikaciju.

Trusted Contacts koristan za roditelje

Ovo je zaista korisno u situacijama kad se čovjek nalazi u opasnosti, ali i ako želite podijeliti informacije s prijateljima i obitelji da ste sretno stigli do destinacije. Također, odlična je stvar za roditelje koji brinu o svojoj djeci.

Iako ovo nije prva aplikacija o dijeljenju lokacije, Trusted Contacts  bi trebao ispraviti sve nedostatke prethodnih aplikacija, kao što je brzo pražnjenje baterija. A hoće li u tome uspjeti, vidjet ćemo. No, jedno je sigurno, budite oprezni kod izbora osobe od povjerenja zbog mogućih zlouporaba.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više