Hibridna vozila postaju mainstream na hrvatskom tržištu

Zaštita okoliša važna je stavka svakog modernog poslovanja. Toyota je među prvima prepoznala nove mogućnosti i zahtjeve tržišta u trenutku kada se sve više stavljao naglasak upravo na područje potrebe zaštite i očuvanja okoliša.

Prvi Toyota Prius model predstavljen je prije sada već više od 20 godina, točnije 1997. godine. Već je tada imao automatsko paljenje i gašenje motora pri malim opterećenjima te regenerativno kočenje koje je kinetičku energiju pretvaralo u električnu. Na taj i mnoge druge načine, Toyota je otvorila put novim tehnologijama u auto industriji.

Raste popularnost hibridnih vozila u Hrvatskoj

Već je dobro poznata popularnost hibrida u Americi, što dokazuje i činjenica da je do 2010. godine Toyota upravo tamo prodala čak 2 milijuna Priusa. Prodajna brojka nastavila je rasti i u drugim dijelovima svijeta, uključujući i Hrvatsku.

hibridni automobil

Udio hibrida u ukupnoj prodaji Toyotinih modela u Hrvatskoj u prošloj je godini dosegla gotovo 25 posto. Može se reći da je hibridna tehnologija postala mainstream i na hrvatskom tržištu. Kupci su prepoznali prednosti koje donose Toyotini automobili na hibridni pogon, a tome pridonosi i  povjerenje u Toyotu kao jednog od najpouzdanijih brendova automobila.

Isplativost prelaska na hibrid

Iako se u javnosti često može čuti kako su hibridne verzije automobila skupe, brojke pokazuju suprotno. Toyota Yaris hibrid dostupna je već za 111.000 kn, a svi kupci Toyota hibrida ostvaruju pravo na Toyotine hibridne poticaje čija visina ovisi o odabranom modelu.

hibridni automobil

Najvažnija prednost hibridnog vozila nalazi se upravo u hibridnoj bateriji. Ona je razvijena na način da traje koliko i sam automobil. Svi Toyotini hibridni modeli dolaze uz 10 godina garancije na hibridnu bateriju.

Korištenja automobila u poslovne svrhe

Pri ulasku u biznis uobičajen početak označava korištenje vlastitog automobila u poslovne svrhe. Međutim, automobil je često važan element u svakom poslovanju pa će nabava novog vozila u jednom trenutku postati prioritet.

Sustavna promjena koja vrijedi od početka 2018. godine omogućava odbijanje PDV-a prilikom nabave osobnih automobila za poslovne svrha. Na taj način poduzetnicima je omogućena isplativija opcija za razvoj poslovanja.

hibridni automobil

Sve o novostima u poreznom tretmanu osobnih automobila, razlikama između operativnog i financijskog leasinga te pogodnostima Toyote za Women in Adria članice, saznajte na Toyota Networking breakfastu koji se održava 8. lipnja 2018. u prostoru Toyota centra na adresi Velikopoljska 1 u Zagrebu.

Women in Adria članice ostvaruju posebne pogodnosti na Toyota modele.

Uz obaveznu prijavu ulaz je besplatan za sve poduzetnice. Vidimo se!

Foto: Facebook

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kendall Jenner tekila

Kako je Kendall Jenner potiho lansiranjem tekile povećala svoje bogatstvo

Jedna od najpoznatijih svjetskih manekenki, Kendall Jenner, proširila je svoje carstvo i na industriju alkoholnih pića. Lansirala je tekilu naziva 818....