Hibridna vozila postaju mainstream na hrvatskom tržištu

Zaštita okoliša važna je stavka svakog modernog poslovanja. Toyota je među prvima prepoznala nove mogućnosti i zahtjeve tržišta u trenutku kada se sve više stavljao naglasak upravo na područje potrebe zaštite i očuvanja okoliša.

Prvi Toyota Prius model predstavljen je prije sada već više od 20 godina, točnije 1997. godine. Već je tada imao automatsko paljenje i gašenje motora pri malim opterećenjima te regenerativno kočenje koje je kinetičku energiju pretvaralo u električnu. Na taj i mnoge druge načine, Toyota je otvorila put novim tehnologijama u auto industriji.

Raste popularnost hibridnih vozila u Hrvatskoj

Već je dobro poznata popularnost hibrida u Americi, što dokazuje i činjenica da je do 2010. godine Toyota upravo tamo prodala čak 2 milijuna Priusa. Prodajna brojka nastavila je rasti i u drugim dijelovima svijeta, uključujući i Hrvatsku.

hibridni automobil

Udio hibrida u ukupnoj prodaji Toyotinih modela u Hrvatskoj u prošloj je godini dosegla gotovo 25 posto. Može se reći da je hibridna tehnologija postala mainstream i na hrvatskom tržištu. Kupci su prepoznali prednosti koje donose Toyotini automobili na hibridni pogon, a tome pridonosi i  povjerenje u Toyotu kao jednog od najpouzdanijih brendova automobila.

Isplativost prelaska na hibrid

Iako se u javnosti često može čuti kako su hibridne verzije automobila skupe, brojke pokazuju suprotno. Toyota Yaris hibrid dostupna je već za 111.000 kn, a svi kupci Toyota hibrida ostvaruju pravo na Toyotine hibridne poticaje čija visina ovisi o odabranom modelu.

hibridni automobil

Najvažnija prednost hibridnog vozila nalazi se upravo u hibridnoj bateriji. Ona je razvijena na način da traje koliko i sam automobil. Svi Toyotini hibridni modeli dolaze uz 10 godina garancije na hibridnu bateriju.

Korištenja automobila u poslovne svrhe

Pri ulasku u biznis uobičajen početak označava korištenje vlastitog automobila u poslovne svrhe. Međutim, automobil je često važan element u svakom poslovanju pa će nabava novog vozila u jednom trenutku postati prioritet.

Sustavna promjena koja vrijedi od početka 2018. godine omogućava odbijanje PDV-a prilikom nabave osobnih automobila za poslovne svrha. Na taj način poduzetnicima je omogućena isplativija opcija za razvoj poslovanja.

hibridni automobil

Sve o novostima u poreznom tretmanu osobnih automobila, razlikama između operativnog i financijskog leasinga te pogodnostima Toyote za Women in Adria članice, saznajte na Toyota Networking breakfastu koji se održava 8. lipnja 2018. u prostoru Toyota centra na adresi Velikopoljska 1 u Zagrebu.

Women in Adria članice ostvaruju posebne pogodnosti na Toyota modele.

Uz obaveznu prijavu ulaz je besplatan za sve poduzetnice. Vidimo se!

Foto: Facebook

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više