Vinski safari u Motovunu: Kako izgleda kad se u jedan izlet spoje Istra i Baranja?

Istra je uvijek dobra ideja, ali nekako ipak najljepša u proljeće i jesen. Inače je u jesen sve jako živahno, uz berbe grožđa i maslina, tu su dani terana, dani tartufa, fešte mladog vina i brojne druge manifestacije, za koje smo ostali uskraćeni ove godine. Ove godine smo odlučili donjeti dašak druženja u Motovunu, ali na nešto drugačiji način. Vodimo vas na cjelodnevni izlet u prirodi, u vinograde i podrume naših vinara, u dom našeg terana.

Istra i Baranja

Motovunski kraj je neobično plodan kraj, ali i mjesto vrijednih ljudi, kojima se trud i upornost vraćaju kroz brojne nagrade, od domaćih priznanja do Decanterovih medalja. Uz predivan krajolik, tople i otvorene ljude i uz čašu vina, čovjek se ovdje osjeća uvijek dobrodošao.


Pročitajte više: Putevima Istre i istarskog vina: Zašto morate posjetiti Vodnjan?


istra i Baranja
istra i Baranja

U subotu, 03.10. u suradnji s portalom Go2Baranja, organiziramo Vinski foto safari, koji nakon svojih uspješno održanih safarija u Baranji, sad gostuje u Motovunu. Istra i Baranja će spojiti u jedno. Ovo je jedinstvena prilika za kušanje nekih od naših najboljih vina na jednom mjestu. Iz Baranje nam dolaze vina Josić, Kusić, Vukoje i Pinkert, a domaćini u Motovunu su Roxanich, vina Fakin, Tomaz, Novak, Benvenuti, Bertoša i Valenta. Uz vina, imamo i degustaciju proizvoda s tartufima, koju nam pripremaju Miro Tartufi te baranjske mesne delicije iz OPG Dobrovac.

Početak našeg safarija i potrage za što boljom fotografijom, kreće u luksuznom, modernom hotelu Roxanich, gdje ćemo imati prilku posjetiti jedinstvene vinske podrume, a nastavljamo dijelom nekadašnje željezničke pruge Parenzana, kroz vinograde i pitoreskne puteljke. Uživat ćemo u prirodi, beskrajnom zelenilu i predivnom pogledu na dolinu Mirne i na Motovun. Proći ćemo kroz terasaste vinograde naših vinara, doživjeti bijelu zemlju tipičnu za ovaj kraj, uživat ćemo na pravom pikniku, na brežuljku s kojeg se pruža predivan pogled na Motovun. Našu kružnu šetnju završavamo podno Motovuna, gdje nas čeka lokalni autobus i vozi nas u grad. Unutar zidina sve je spremno za zabavu do večernjih sati, uz vina i tamburaše! Znamo da nas dobra atmosfera lako ponese, pa smo osigurali smještaj u motovunskim hotelima i apartmanima po zaista povoljnim cijenama.


Pročitajte više: Izlet u Istri: Koja mjesta ne smijete propustiti?


Motovun je zaista bajkovito mjesto, bogate povijesti i zanimljivih priča. Tu se spajaju mediteranska i kontinentalna klima, a u subotu ćemo spojiti istok i zapad, najfinija vina Baranje i Istre, najbolje delicije oba kraja. Uživajte s nama, provedite jedan savršeni dan ili vikend u ovom malom komadiću raja, a sa sobom ponesite i poklon, osim pregršt uspomena, darujemo vam i čašu u posebno dizajniranom nosaču, da vas sjeti na sve divne trenutke s ovog našeg vinskog druženja.

Foto: Privatna arhiva


Za sve informacije javite se Travelatico turističkoj agenciji.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -