Kardigan na 5 načina za raznolikost vašeg poslovnog stila

Sakoi su uglavnom strukirani i naglašavaju struk. Kardigan je zgodan komad koji može razbiti monotoniju u našem poslovnom stilu, a nosiv je i u najkonzervantivnijim uredskim okruženjima i u svim godišnjim dobima. Onaj od tankog materijala ćete nositi u ljetnim noćima, a zimi na posao na neku finu bluzu. Kad svladate osnovna pravila nošenja, otvorit će vam se nebrojene mogućnosti.

Kardigan mora naglasiti struk

Problem s kardiganima je što nisu strukirani. Ako ga nosimo zakopčanog naša linija neće imati naglašen struk i izgledat ćemo nezgrapno  i puno starije nego što jesmo. Otkopčan bez nekih dodataka izgleda kao  da smo u žurbi istrčali iz kuće i nabacili nešto na sebe. Kako bi kardigan zajedno s ostalim komadima činio stiliziranu cjelinu koja naglašava vašu figuru predlažemo sljedeće načine stiliziranja:

Utrpajte ga u donji dio

Time automatski naglašavate struk. Ispod kardigana možete obući top ili tanku bluzu. Pri tome je važno da nije predebeo, već da je od finog, tankog materijala. Suknja ili hlače ne smiju biti preuske jer će se ocrtavati ispod njih.

suknja s kardiganom

Zakopčajte samo srednji gumb

Ako ga nosite skroz zakopčanog, cijeli izgled nema nikakvu formu, nemate struka. Stoga ostavite zakopčan samo srednji gumb. Na taj način u sredini tijela dobivate X koji naglašava struk, a dodatno ga možete naglasiti remenom.

Ovo vrijedi i ako ste punijeg stasa, ako ne naglasite struk izgledat ćete još krupnije.

kako naglasiti struk

kardigani

Haljina i kardigan

Ljetnu haljinu bez rukava možete nositi i zimi ispod kardigana. Vrijede ista pravila.

haljina s kardiganom

kardigani

Dugi kardigan

Nosite ga na isti način kao i kratki. Osobito je koristan kada želite prikriti bokove i stražnjicu, ako vam je suknja preuska.

suknja s kardiganom

Otkopčan

Možete ga nositi i otkopčanog. U tom slučaju dodajte neki dodatak sredini tijela kako cijeli izgled ne bi bio preobičan i neugledan. To može biti neka ogrlica ili remen ili jedno i drugo.

otkopčani kardigani

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više