Kako uskladiti dužinu suknje i visinu čizama?

Zima nam je došla na velika vrata, a snijega ima i više nego dovoljno. Kod ovakvog vremena čizme su „obavezna zimska oprema“. Kao i svaka druga žena, i vi sigurno imate nekoliko pari čizama. Problem nastaje kada stanete pred ogledalo i pokušate uskladiti čizme sa suknjom. Čizme je s hlačama ipak lakše uskladiti. No pogrešna kombinacija suknje i čizama može izgledati neujednačeno, pa čak i smiješno.

Kako uskladiti čizme i suknju?

Lilly Bozzone u članku za Verilymag kaže da je problem u tome što ovom kombinacijom pokušavamo uskladiti muževni predmet (čizme) sa ženstvenim predmetom (suknja), te preporučuje neka pravila koja biste trebali slijediti.

Suknja i gležnjače

Vjerojatno ne postoji žena koja u svom ormaru sa cipelama nema barem jedan par gležnjača. Kombinacija uskih hlača, naročito traperica, s gležnjačama uvijek je pun pogodak. Ali gležnjače ne izgledaju dobro sa svakom suknjom. Najbolji odabir je pencil ili midi suknja, ali i bilo koja suknja dužine malo iznad koljena.

Suknja i čizme iznad koljena

Ako volite nositi visoke čizme, odnosno čizme visine iznad koljena, pazite na dvije stvari. Prvo, pazite da vam suknja ne sakriva čizme (čak ni samo vrh), a drugo, pazite da vam suknja nije prekratka. Ostavite razmak između suknje i čizama od par centimetara – toliko da vam se vidi dio kože, odnosno hulahopki ispod suknje.

Osim toga, možete odabrati neku dužu tuniku, haljinu ili majicu. Samo pripazite ako mislite nositi ovakvu kombinaciju na posao, dopušta li vaša tvrtka takvo odijevanje. Visoke čizme mogu prekrasno izgledati ako se dobro kombiniraju, ali isto tako mogu izgledati jako neprimjereno za posao.

Suknja i klasične jahaće čizme

Klasične jahače čizme odličan su odabir za uredsko okruženje. Kao i kod visokih čizama, pazite da suknja ne prekrije dio čizme. Odaberite suknju dužine do ili iznad koljena.

Foto: službene stranice

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

aplikacija za računovodstvo

Digitalizacijom računovodstva iz EU sredstava do ureda bez papira i uštedu...

UHY in Croatia okuplja vrhunske stručnjake iz područja revizije, poreznog savjetovanja, EU fondova i računovodstva. Dovoljno je bio jedno inspirativno druženje...
- Advertisment -