Knjiga „Spavajte bolje, živite dulje“ vam nudi recept za dobar san i dug život

Zbog ubrzanog načina života spavamo sve kraće, a samim time i manje kvalitetno. Iako je zdravi san najvažniji faktor u predviđanju životne dugovječnosti, što je i empirijski dokazano, ne obraćamo previše pozornosti na to. Jednako tako, ne pazimo kada odlazimo u krevet, budimo se po noći te sljedećeg dana umorni ustajemo iz kreveta.

Koje su tajne zdravog spavanja?

Autori knjige „Spavajte bolje, živite dulje“  William C. Dement i Christopher Vaughan nude vam recept za dobar san i dug život, kako se boriti s uzročnicima lošeg spavanja, hrkanjem, nesanicom, jet lagom, apnejom i slično.

Knjiga Spavajte bolje, živite dulje

Knjiga je pisana na temelju više desetljeća znanstvenih istraživanja ljudskog spavanja, a dr. Dement, koji je osnivač i ravnatelj Centra za istraživanje spavanja Standford University Sleep Research objašnjava i što se događa kad spavamo, a što kad smo budni. Također, govori i o cijenu koju ljudi plaćaju ukoliko ignoriraju zdravo spavanje. Primjerice epidemiju srčanih bolesti, koja je u Hrvatskoj na prvom mjestu uzročnika smrtnosti, a osim toga, zbog prekomjernog umora događaju se i prometne nesreće, ali i učestali mentalni i psihički poremećaji.

Knjiga obuhvaća i popis referentnih zdravstvenih ustanova za poremećaje spavanja, a dostupna je po promotivnoj ponudi do kraja svibnja u internetskoj knjižari Školske knjige.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

održivo poslovanje poduzetnika

Hrvatske poduzetnike u održivom poslovanju koče financije. ‘Održivost nije trošak nego...

Glavni razlog zašto se više hrvatskih malih i srednjih poduzeća (MSP) nije okrenulo održivom razvoju je nedostatak javnih poticaja, održivih financija,...