3 ljetne knjige za poslovne žene

3 knjige za poslovne žene koje morate pročitati ovog ljeta.

U užurbanom dnevnom rasporedu prepunom poslovnih i obiteljskih obveza iznimo je teško pronaći vrijeme za čitanje.

Dolazi ljeto i godišnji odmori kada je tempo na poslu često usporeniji a tijekom godišnjih odmora ipak je lakše izdvojiti vrijeme za sebe. Osim knjiga koje su čisto opuštanje, ljeto je pravo vrijeme za stati malo i sagledati svoju karijeru, vidjeti što možemo poboljšati i kako zgrabiti nove poslovne prilike na jesen.

Knjige za poslovne žene koje morate pročitati

Predlažemo vam ove  3 knjige za ljetni opuštajući rad na svojoj karijeri:

1. Zašto smo manje plaćene, Gordana Frgačić

Gordana je naša Sheryl Sandberg. Koristi svoju poziciju da bi pomogla ostalim poslovnim ženama koje žele unaprijediti svoju karijeru. Svoja iskustva je pretočila u knjigu koja je pravi priručnik za poslovne žene od prvog radnog dana pa do mirovine. Nakon što pročitate ovu knjigu poželjet ćete ju nositi u svojoj poslovnoj torbi svaki dan da vam pomogne u svakodnevnim situacijama.

>>Koliku plaću očekujete?

>>Pitanje o djeci i obitelji na razgovoru za posao

2. Lean in: Women, work and the will to lead, Sheryl Sandbers

Sheryl Sandberg je postala globalni uzor počevši od svog TED govora gdje je otvoreno pričala o tome kako žene “usporavaju” karijeru i ne prihvaćaju izazove jer će vjerojatno jednog dana imati djecu, kako težimo nepotrebnom perfekcionizmu. Kasnije sve nastavlja priznajući kako odlazi s posla u 17.30, kako joj se dogodi da plače na poslu…

 

3. The art of war for women, Chin-Ning Chu

Klasik Sun Tzua, Umijeće ratovanja, posebno prilagođeno ženama za sva područja života. Knjiga ženama pomaže bolje razumjeti tko su, i što je još važnije, da spoznaju što žele postati. Prema Sun Tzu-u, umijeće ratovanja nije u bitkama, nego u dolasku do pobjede uz minimum ili potpuno izbjegavanje konflikata.

Uspijete li pročitati barem jednu od ovih knjiga ovog ljeta, vjerujemo da ćete nakon toga imati jasne ideje kako unaprijediti svoju karijeru počevši od jeseni.

 

Foto: Dreamstime/Swimnews

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...