10 godina ICT Supergirls: Pogled unatrag i budući izazovi

Na Visokom učilištu Algebra, po jubilarni deseti put 25. travnja održana je konferencija pod nazivom ICT Supergirls. Odvila se u organizaciji hrvatske travel tech kompanije Lemax, a kao dio globalnog pokreta „Girls in ICT“. Njemu je u fokusu osnaživanje djevojaka i žena za ostvarivanjem karijere u ICT sektoru i STEM djelatnostima. Okupilo se 200 učenica, studentica te poslovnih žena željnih promjene.

10 godina poslije…

Događaj je otvorila Nataša Kapov Kostovski, začetnica i glavna organizatorica konferencije koja je ispričala nešto više o ICT Supergirls pokretu – od njegovih početaka do danas. Također je predstavila novi rebranding s novim logom te promjenu imena u STEM Supergirls. Kasnije su joj se pridružile neke od predavačica s prve konferencije u panelu “10 godina poslije…” – Lora Pleško, Biljana Cerin, Gorana Lambaša i Mateja Zbodulja Petrak.

Svoj profesionalni, ali i životni put, približile su nam Josipa Majić Predin, Iva Vodopija, Andrea Mišur, Hana Zlonoga i Matija Nakić s vrlo zanimljivim pričama iz karijere. Kristina Ercegović nam je dala savjete kako poboljšati svoj odnos s novcem. Marina Grljušić upoznala nas je s Mentoring Byte programom te objasnila zašto mentoriranje ima važnu ulogu u društvu. Predstavila nam se Snježana Miliša koja je proglašena Inženjerkom godine.


Pročitajte više: Doznali smo kako u IT industriji plesati kao da nitko ne gleda


Zajednica koja potiče mlade žene

Posjetiteljice su izrazile oduševljenje predavačicama i inspiraciju koju im je pružila konferencija ICT Supergirls. Istaknule su snalažljivost, fokusiranost i inteligenciju predavačica te podršku koju pruža ova zajednica mladim ženama u poduzetništvu.

”Oduševile su me sve predavačice, toliko su jednostavne, a snažne, snalažljive, fokusirane, i inteligentne žene. Njihove priče su me inspirirale i motivirale i jako mi je drago da postoji ovakva zajednica koje potiče mlade žene da se okušaju u poduzetništvu, da imaju nekog koga mogu pitati za pomoć, mentorstvo, podršku. Svaka čast, žene!” – rekla je jedna od sudionica.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -