Kako njegovati kožu nakon ljeta?

Ljeto, ljeto….polako nam odlazi. Većini je ljudi ljeto najdraže godišnje doba, ali usprkos prednostima koje ima postoje i loše strane. Njih je ponekad teško zaobići, zbog čega koža nakon ljeta zahtjeva dodatnu pažnju i njegu kako bi se vratila u normalu i kako biste joj omogućili da dobro i kvalitetno funkcionira.

koža nakon ljeta

Tijekom ljeta koža je izložena suncu više nego što treba, čak i onda kada se ne sunčamo. UV indeksi su visoki, a visoke temperature uzrokuju znojenje. Sve ovo nepovoljno djeluje na kožu tako da nerijetko dolazi do hiperpigmentacije i isušivanja.

Dodatna njega nakon ljeta, uz svakodnevnu pravilnu njegu, put je prema lijepoj i održavanoj koži. Da bismo to postigli treba napraviti tretmane u kozmetičkom salonu.

Otvorite pore pravilnim pilingom

Pravi i dobar piling omogućit će koži da diše. Sunce i more pospješuju dehidraciju kože, te začepljuju pore zbog čega koža nema dovoljnu mogućnost lučenja tvari koje su potrebne da ju podmazuju i hidriraju. Dobar će piling otvoriti pore, poslati u dubinu kože signal da se ona treba ubrzano obnavljati i potiče njezine funkcije. Tako smo napravili prvi i najvažniji korak za regeneraciju.

Povezano: Znate li koji su pozitivni učinci pilinga? Donosimo opcije prilagođene svakom tipu kože

Hidrataciju kože možemo napraviti na više načina. Najbolje je preparate koji sadrže hidrirajuće elemente unijeti u kožu aparatima koji će pomoću galvanskih struja u dubinu kože prenijeti potrebne aktivne sastojke. To možemo učiniti i pomoću ultrazvuka i tako omogućiti pravu hidrataciju u dubljim slojevima kože. Preparate koje nanosimo na kožu samo utrljavanjem ne možemo unijeti u dublje slojeve kože što efekte čini slabim i kratkotrajnim.

Odličan način da aktivne supstance iz seruma i koktela unesemo u dublje slojeve je pomoću tretmana kisikom. Aparat radi pod pritiskom i tako uštrcava serume u dubinu kože. Služi kao prijenosnik seruma i ubrzava cirkulaciju u koži, a stopostotni kisik koji ispuhuje, u dubini kože prelazi u tekuće stanje te na taj način dospijeva u područja na koja inače ne bi uspio doći. Znamo da je kisik izuzetno važan za rad svih stanica u tijelu.

Povezano: Tri koraka koja će usporiti proces starenja kože lica

Koristite kreme i maske za dodatnu njegu

Kožu treba dodatno nahraniti kremama i maskama masnije konzistencije kako bi potpuno bile zadovoljene njezine potrebe za hranjivim tvarima. One koži omogućuju da bude elastična i stvaraju zaštitni sloj da u kožu ne ulaze nepotrebne tvari iz okoline. To se posebno odnosi na suhu kožu koja uz premalo vlage luči i premalo masnoće. Zreliju kožu treba svakodnevno hraniti takvim preparatima.

koža nakon ljeta

Kemijski pilinzi su najpopularniji tretmani u jesen. Oni uz skidanje gornjeg mrtvog sloja kože, zbog malih molekula mogu ući duboko u kožu gdje višestruko djeluju. Hidratiziraju kožu, utječu na pojačano stvaranje kolagena i time na regeneraciju kože i njezino pomlađivanje, te reguliraju lučenje sebuma posebno kod osoba s masnom kožom. Ovisno o efektu koji želimo postići koristimo drugačije kemijske pilinge.

Koža pamti. Budite sigurni da će reagirati na sve vaše postupke prema njoj. Ako ste je njegovali vratit će vam to dobrim i svježim izgledom. Nebriga prema vlastitom tenu izaziva loše funkcioniranje kože i njezin nezavidan izgled.

Autor: Petra Kump, prof. i majstorica kozmetike

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -