Vrijeme je da upoznate kozmetičke tretmane koji će vam pomoći u vođenju zdravijeg načina života

Zima napokon stiže svojem kraju. Niske temperature posljednjih mjeseci zadržavale su nas u kući, gdje smo često odlučiti nešto grickati, a da uopće nismo ni gladni. A blagdanske kušnje nećemo ni spominjati. Na sreću, stižu sve topliji i duži dani koji zovu na aktivnost, pa je idealno vrijeme da se posvetite zdravom čišćenju organizma.

Trostruka briga o tijelu

Niske temperature traže konzumaciju teže i masnije hrane koja značajno otežava rad organizma, ali i podiže temperaturu tijela.

Zasićenje krvi i organa lošim sastojcima čini tijelo umornim i tromim, a višak kilograma koji se neminovno pojavljuje kod onih koji nemaju mjeru, čini ih nesretnim. Prirodno je da svi želimo izgledati lijepo i zdravo. A kako to zaista i postići?

Prva stvar koju treba učiniti je – zdravo se hraniti. Zdrava prehrana podrazumijeva, osim dobrih namirnica, i ukidanje unosa prevelikih količina hrane. Detoksikacijskim dijetama  prvenstveno čistimo jetru i bubrege, jer upravo oni su organi koji pročišćavaju krv i tekućine u tijelu. Ako su oni previše „zatrovani“, tijelo prestaje uravnoteženo raditi.

kozmetički tretman

Druga važna stvar je pojačati svoju aktivnost. Bez potrošnje energije ne možemo skidati kile i dobro se osjećati. Većina ljudi zna da tjelovježba podiže nivo energije u tijelu, a time i motivaciju, čime pruža osjećaj wellbeinga.

Kozmetički tretmani u salonu mogu dati odličnu potporu ostalim zdravim nastojanjima. Postoje tretmani koji pročišćavaju organizam pomoću raznih preparata ili aparata i time izbacuju toksine iz tijela, što je definitivno poželjno.

Odaberite tretman za sebe

Aromaterapija i lipox su tretmani u kojima se tijelo zagrijava i dolazi do iznojavanja te apsorpcije aktivnih tvari iz preparata. Također, oni utječu na direktno poticanje protoka limfe, koja je također jedan od velikih čistača organizma. Potiču se i procesi lipolize koji otapaju masnoću iz tijela.

Razni tretmani zamatanja, odnosno body wrappinga, kao što su aromawickel ili arosha tretmani djeluju također uz pomoć aktivnih supstanci na detoksikaciju organizma, a time i na rješavanje problema celulita i debljine. Sadrže sastojke kao što su ekstrakti paprike, L karnitin, artičoka, kofein, cimet, morske soli, alge, enzimi i vitamini.

kozmetički tretman

Ručna limfna drenaža je nezamjenjiva u tretmanima detoksikacije i rješavanja problema celulita i debljine. Ona precizno, prema postojećim oteklinama, odčepljuje limfne čvorove i tako ih pročišćava te omogućuje daljnji nesmetan tok limfe. Indicirana je i nakon medicinskih zahvata, a obavezna je nakon estetskih operacija.

Preso terapija je tretman poticanja protoka limfe uz pomoć hlača s komorama u koje se upuhuje i ispuhuje zrak, koji na taj način radi pritisak na limfne čvorove.

Razni aparati za stimulaciju mišića uz upotrebu različitih struja učvršćuju mišiće i tako doprinose preoblikovanju tijela. Istovremeno, infracrveno svjetlo odlično djeluje na stanicu i njezin metabolizam te utječe na procese lipolize u stanici.

Mezoterapija tijela dermapenom i iglicama koristi medicinske ampule koje sadrže velike koncentracije aktivnih tvari i utiskuje ih dublje pod kožu te se time razlikuje od ostalih tretmana. Također, ona snažno djeluje na protok limfne i krvne cirkulacije.

Masaža je još jedan odličan način da potaknemo cirkulaciju krvi i limfe u tijelu. Ona pridonosi otklanjanju zastoja rada pojedinih organa ili žlijezda u organizmu, a koji može biti uzrok bolesti ili debljanja. Istovremeno, dodir djeluje relaksirajuće na dušu i tijelo te je važno koristiti masažu redovito za održavanje zdravog tijela i uma u današnjem stresnom načinu života.

Odvojite dovoljno vremena

Znamo da u tijelu ništa ne nastaje preko noći, pa tako niti ne nestaje. Zato je važno dati tijelu vremena da prihvati ponuđene nove načine funkcioniranja i prilagodi se njima. Kreće se s detoxom, a onda i s drugim tretmanima, ovisno o tome što želimo rješavati.

Tri mjeseca su period koji moramo planirati i odvojiti za vraćanje organizma u ravnotežu, ako uz detox namjeravamo poraditi i na drugoj problematici, a to su celulit i kilogrami. Od stručne osobe, kineziologa, u salonu možete dobiti i savjetovanje u vezi prehrane, vježbanja i odabira tretmana.

Neka ovo bude period u kojem ćete donijeti odluku i krenuti u akciju za postizanje prvenstveno zdravog, a onda i lijepog tijela.

Sve Women in Adria članice ostvaruju 15% popusta na sve usluge Salona ljepote Petra Kump

Foto: Pexels, Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

skijanje u Bosni i Hercegovini

Savršena zimska destinacija nam je u susjedstvu: ove zime odite na...

Ako ste u potrazi za uzbudljivim snježnim vikendom ili jednostavno tražite bijeg iz grada, ljepote bosanskohercegovačkih planina i skijanje u Bosni...
- Advertisment -