Vrijeme je da isprobate drugačiji proizvod za njegu kose – kruti šampon

Jeste li i vi odrasli uz tekuće šampone za kosu koje koristite i dan danas? Iako na tržištu prevladavaju upravo tekuća izdanja šampona, sve više se na policama dućana s kozmetikom može pronaći i krute. U čemu je razlika?

Ekonomičan izbor

Ne postoji jednaka koža ili kosa, pa je važno istaknuti da neki proizvod koji je odličan jednoj osobi, možda neće odgovarati drugoj. Odabir potrošača ovisi o njihovom istraživačkom duhu da probaju nešto novo ili pak o zdravstvenim poteškoćama.

Razlog manje dostupnosti prirodnih krutih šampona skriva se u činjenici da ih je teže proizvesti u odnosu na tekuće. Kombinacija sastojaka koja je potrebna da bi oni bili prirodni jako je „nezgodna“.

Baze za krute šampone dozvoljavaju jako mali postotak aktivnih sastojaka u sebi koji bi mogli djelovati na probleme sa kosom i tjemenom, primjerice ulja ili tinkture.

S druge strane, kruti šamponi duže traju i praktičniji su za upotrebu. Potrebna je manja količina za jednu upotrebu, pa ako vam je u korištenju bitna ekonomičnost, razmislite o isprobavanju! Kruti šamponi dolaze sa špagicom tako da ih se može objesiti u kupaonici kako bi se izbjeglo nakupljanje bakterija. Ako kupac nema nikakvih problema sa kosom, kruti šampon pun je pogodak. Zadovoljstvo je zagarantirano posebice ako se radi o kraćoj kosi jer je praktičnost korištenja neusporediva.

kruti šampon

Ipak, ako postoji bilo kakav problem sa tjemenom i samom kosom, rijetki će spas naći u krutom šamponu jer su svi oni u pravilu siromašniji sastojcima od tekućih. Krutim sastojcima poput praha neema ili koprive kompenzira se onaj ograničavajući element proizvodnje kako bi se osigurala kvaliteta i koliko toliko sustigla prodaja tekućih šampona.

Posebni sastojci

Neem ima snagu da održava kožu i vlasište tjemena zdravom. On štiti, hrani i vlaži najosjetljiviju kožu.

Kruti šampon za kosu od Neema i Koprive odličan je za jačanje korijena i vlasišta kose, obnavljanje tjemena, a djeluje i protiv ispadanja kose. Ovaj šampon ne sadrži parabene, sulfate ni druge štetne konzervanse, već je potpuno prirodan.

Može se koristiti i za tijelo zbog obilja masnih kiselina u uljima koje imaju odličan učinak na ten, odnosno sprječava nastanak strija, ali i smanjuje vidljivost već postojećih.

Druga inačica krutog šampona dolazi u kombinaciji s arganovim uljem koje regulira pH kože. Sastojci arganovog ulja će također pomoći kod njege masne kože, kao i kod ublažavanja psorijaze i ekcema.

kruti šampon

Hladno prešano i nerafinirano arganovo ulje hidratizira kosu koja postaje glatka. Ono poboljšava njenu elastičnost i potiče rast kose, a zbog antioksidativnih svojstava obnavlja i stanice vlasi te tako smanjuje oštećenja.

Odličan izbor za sve tipove kože i kose, a poželjno ga je koristiti tijekom cijele godine, naročito zimi i ljeti jer je ona tada pojačano izložena štetnim utjecajima. Arganovo ulje bogato je omega 3 i omega 9 masnim kiselinama, zbog čega hrani kosu od vrhova do korijena. Nema više ispucalih vrhova!

Foto: Mala od lavande

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

LinkedIn oblikovanje teksta

Ovo su tajne objava koje iskaču na Linkedinu

Kako se istaknuti na LinkedInu sve je češće i glasnije pitanje, a čak se održavaju i razne edukacije i radionice na...