Lactibiane – obitelj dobrih bakterija

Tijekom posljednjih 25 godina, brojne farmakološke i kliničke studije ukazuju na činjenicu da na pojedine poremećaje i bolesti u organizmu možemo djelovati ciljanim mikrobiotičkim sojevima. Mikrobiom je dokazano „organ za sebe“ koji održava homeostazu zdravlja. Upravo njegovom modulacijom u crijevima možemo djelovati preventivno i kurativno.

Mikrobiom

Problem nastaje kada se ravnoteža crijevnog mikrobioma naruši iz bilo kojeg razloga: promjena prehrane, infekcije, antibiotska terapija, alergije, intolerancije, autoimuna bolest… Bilo da se disbalans mikrobioma manifestira probavnim tegobama, učestalim urogenitalnim infekcijama, kožnim simptomima, respiratornim infekcijama i oslabljenim imunitetom, ciljanim mikrobiotičkim sojevima možemo značajno pripomoći vraćanju ravnoteže i stabilizaciji tegoba.

Individualne potrebe zahtijevaju individualiziran pristup, i to ciljanim individualiziranim mikrobiotičkim sojem. Dok smo svjedoci „poplave“ mikrobiotičkih proizvoda na tržištu, postavlja se pitanje koji je mikrobiotički soj odgovarajući, kao ciljana pomoć za našu specifičnu tegobu koja nas mori. Odabir ključnih sojeva potkrepljenih kliničkim studijama, u odgovarajućoj dozi, mora biti imperativ prilikom odabira.


Pročitajte više: Crijeva su moćnija nego što mislite, upravo ona kontroliraju vaš mozak i osjećaje


Kvalitetni sojevi dobrih bakterija

Francuska tvrtka Pileje dala je učinkovito i ciljano rješenje dotičnoj problematici, razvivši liniju individualiziranih mikrobiotičkih preparata nove generacije – Lactibiane . U svakome Lactibianu nalaze se sojevi visoke kvalitete, potekli iz Pasteur Instituta, čime se osigurava sigurnost točne identifikacije sojeva prirodnog porijekla, što je posebno bitno za namjenu kod osjetljivijih populacijskih skupina (trudnice, dojilje, djeca). Primijenjeni sojevi ulaskom u organizam pokazuju gastrorezistenciju, odnosno preživljavanje prolaska kroz probavni sustav (pH, enzimi, žuč), ali i provjerenu adheziju na stanice crijeva, gdje djeluju terapijski na lokalnu mikrofloru, ali i udaljene tegobe.


Pročitajte više: Što je sindrom iritabilnog crijeva i kako imati kvalitetan suživot s njim?


Obitelj Lactibiane

U Lactibiane obitelji prisutni su sojevi koji su pokazali kliničku djelotvornost za određenu tegobu, u preciznim dozama koja djeluje terapijski. Primjerice, Lactibiane Reference sadrži četiri ciljana imunostimulativna bakterijska soja, koji se primjenjuju kod učestalih infektivnih stanja respiratornog tipa te kod osoba koje imaju sindrom iritabilnog kolona (IBS) s predominantnim simptomom zatvora. Djelotvornost je ovog proizvoda dokazana kroz kontrolirane randomizirane, dvostruko slijepe studije, u vidu smanjenja simptoma koji su se pratili: nelagoda, bol u trbuhu, učestalost stolice i njena kvaliteta, pacijenata s dijagnozom IBS-a sa zatvorom.

Isti je učinak potvrđen i u velikoj meta analizi provedenoj od strane Europskog društva gastroenterologa, gdje su Lactibiane Reference svrstali u mikrobiotički soj izbora kod simptoma IBS-a kao što su bolovi u trbuhu i zatvor, odnosno u poboljšanju kvalitete života u pacijenata s IBS-om. Lactibiane Cnd kao drugi primjer, sadrži dva ciljana soja s dokazanom učinkovitosti protiv Candide albicans, gdje se kroz in vivo i in vitro studije ukazalo na sprečavanje prianjanja i/ili kolonizacije navedene gljivice.

Na ovaj način promišljanjem o mikrobiotičkim sojevima, osigurana je maksimalna individualizacija prema pacijentu. Djeca, trudnice/dojilje, majke, očevi, djedovi i bake… svi imaju svoj Lactibiane.

Koji je tvoj Lactibiane odabir?

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra.Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr ili na našoj FB & Instagram stranici „Um Tijelo Zdravlje“. Sve proizvode možete pronaći na web shopu www.pileje.hr ili u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Foto: PR i Pexels, Polina

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -