Je li ovo kraj djelatnosti povremenog prijevoza putnika?

Odbor za prijevoz udruge Glas poduzetnika održao je 24. ožujka sastanak s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Nakon toga, održali su 25. i 26. ožujka dodatne konzultacije s predstavnicima ministarstva oko modela financijske pomoći. Ponovno, nakon sastanaka i konzultacija na kojima je dogovorena konkretna pomoć, Vlada Republike Hrvatske i nadležna ministarstava nisu donijela odluku kako bi se riješio problem poduzetnika kojima su istekli moratoriji.


Pročitajte više: Povremeni prijevoznici i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture postigli dogovor!


Ovim putem UGP ističe da su leasing kuće inicijalno podržale zahtjeve koje imaju povremeni prijevoznici putnika i da su izrazile želju za odobravanje daljnjih reprograma. Ono što je nakon takvog početnog stava leasing kuća neugodno iznenadilo je činjenica da su leasing kuće ipak krenule u oduzimanje vozila. Glas poduzetnika raspolaže s informacijama da je oduzeto minimalno 30 vozila u protekla dva tjedna. Isto tako, dok od leasing kuća dobivaju informacije kako masovno odobravaju reprogram, na terenu je situacija u potpunosti drugačija. Naime, prema saznanjima leasing kuće odobravaju reprogram za vozila za koja su sigurni da ih ne mogu prodati, dok za ostala vozila za koje postoji šansa da se prodaju i za pola cijene, ne odobravaju reprograme. Članovima UGP-a se dogodilo i da potpišu reprogram na 12 mjeseci, da bi samo nekoliko dana kasnije dobili novu ponudu u kojoj se 12 mjeseci zamjenjuje sa samo 3 mjeseca.

Veliki problem predstavlja i Hrvatska narodna banka koja nije izdala nikakve upute za nove moratorije, odnosno, za reprograme. Leasing kuće nisu pozvane na sastanak u Ministarstvo financija kako bi se dogovorili potencijalni reprogrami i državna jamstva.


Pročitajte više: Predsjednica udruge povremenih prijevoznika Ragusa Bus Vesna Lukić: Mjere za očuvanje radnih mjesta ne mogu spasiti tvrtke!


Također, ističu da su do Odbora za prijevoz došle informacije kako se osmišljava model po kojemu bi se isplaćivala mjesečna naknada po vozilu od sada pa na dalje, “po uzoru na druge europske države.” Istaknuli su da druge države to rade od početka korona krize te da se ne može samo tako “izbrisati” proteklih godinu dana. Također, u drugim državama nakon godinu dana takve pomoći, prijevoznici u povremenom prijevozu putnika nemaju problem s plaćanjem kamata na leasinge jer su ih u međuvremenu od navedene pomoći platili. Ovakav model ne može spasiti niti jednog prijevoznika jer oni nemaju čime podmiriti dugove koji su se nakupili u posljednjih godinu dana. Ne razumiju iz kojeg razloga se pokušava pronaći model koji nema nikakvog doticaja s onim što su dogovarali. Model koji se sada planira predložiti, neće biti efikasan, neće pomoći nikome!

UGP apelira na to da se prihvate prijedlozi koje su prijevoznici s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture osmislili i predložili. Radi se o iznosu od 200 milijuna kuna koje će spasiti cijelu djelatnost, radna mjesta i osigurati opstanak tvrtki. U suprotnom, ova djelatnost mogla bi postati prva trajno uništena grana hrvatskog gospodarstva bez ikakve šanse za oporavak. Glas poduzetnika apelira i na to da se odluke i zadovoljavajući programi financijske pomoći donesu odmah!


Pročitajte više: Povremeni prijevoznici poslali otvoreno pismo Andreju Plenkoviću: Zbog nemara Vas i ministara osuđeni smo na propast!


“Pred nepunih četiri tjedna izjavio sam da se nazire svjetlo na kraju tunela za povremeni prijevoz putnika. Nažalost, svijeća je pregorjela. 1. travanj je odavno prošao, sve leasing kuće poslale su klijentima pune rate i kamate za proteklo razdoblje. Probili smo datum dospijeća plaćanja i tu je nažalost kraj. Tragično je da se apsolutno ništa nije učinilo za pomoć povremenom prijevozu. Čestitam premijeru Plenkoviću, ministru Mariću i ministru Butkoviću što su Hrvatsku svrstali uz bok s Albanijom, kao jedine zemlje u Europi koje nisu pomogle djelatnosti povremenog prijevoza putnika. Zanima me samo za koga je pripremljen teren zbog kojega mora propasti preko 1000 tvrtki i tko će spremiti lovu u džep? Nažalost, moji kolege i ja smo sada robovi leasing društava. U roku od godinu dana, osim bez tvrtki, ostat ćemo i bez privatne imovine koja ide na bubanj”, rekao je Marko Slišković, koordinator Odbora za prijevoz udruge Glas poduzetnika.

Foto: Unsplash/Macau Photo Agency

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

5 pogrešnih stavova žena i kako ih promijeniti!

Poslovni svijet podrazumijeva konstantan rad na sebi. To uključuje i učenje o liderstvu – kako biti dobar vođa i kako donositi...
- Advertisment -