L’oreal ponovno u Bloombergovom Indeksu rodne ravnopravnosti

L’Oréal Grupa je šestu godinu zaredom uvrštena u Bloombergov Indeks rodne ravnopravnosti 2023. (Gender-Equality Index – GEI 2023) jer uspješno stvara inkluzivno i ravnopravno radno okruženje.

Usredotočeni na ljude

Ovaj referentni indeks mjeri rodnu ravnopravnost kroz pet stupova: vodstvo i cjelokupni bazen talenata, ravnopravnost plaća žena i muškaraca, inkluzivna kultura, politika protiv seksualnog uznemiravanja te reputacija branda.

L’Oréal je jedna od 484 tvrtke u 45 zemalja i regija koje su dio indeksa rodne ravnopravnosti za 2023. godinu. Indeks je prikazan kao modifikacija tržišne kapitalizacije, odnosno kao ponderirani indeks koji ima za cilj pratiti performanse javnih tvrtki posvećenih transparentnosti u izvještavanju o rodnim podacima.

„Čast nam je što smo prepoznati u Bloomgergovom Indeksu rodne ravnopravnosti za 2023. godinu. Ovo priznanje svjedoči o našoj inkluzivnoj kulturi usredotočenoj na ljude”, rekao je Nicolas Hieronimus, glavni izvršni direktor Grupe L’Oréal.


Pročitajte više: Rodni jaz u plaćama nije mit – evo koji čimbenici na njega utječu


Pružaju posebno osposobljavanje ženama

Dodao je da se trude održati pošteno i dinamično radno okruženje u kojem ljudi svih spolova mogu napredovati, osjećati se osnaženo i imati utjecaj.

Osnaživanje svih spolova, jačanje inkluzivne kulture, pružanje sveobuhvatne podrške roditeljima i pružanje posebnog osposobljavanja ženama na vodećim pozicijama je temelj naše vizije prema kojoj je uspješna i inkluzivna kultura ključna konkurentska prednost”, poručila je Margaret Johnston-Clarke, Global Chief Diversity, Equity & Inclusion Officer Grupe L’Oréal.

L’Oréal je bio dijelom društvenog istraživanja koje je proveo Bloomberg u suradnji sa svjetskim stručnjacima iz ovog područja. Oni koji su uključeni u ovogodišnji indeks dosegli su ili prešli globalni prag koji je Bloomberg uspostavio kako bi odražavao objavljivanje podataka i postignuće ili usvajanje najboljih statistika i politika u svojoj kategoriji.

Foto: PR

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Baraćeve špilje

Baraćeve špilje – piknik, šetnja i uživanje nadomak Zagrebu

Tko kaže da je Lika samo zimska destinacija? Ovaj, industrijom neoskvrnut, dio Hrvatske zbog svoje netaknute prirode možda je najljepši upravo...
- Advertisment -