Revolucija u kozmetičkoj industriji donosi jedinstvenu, 100% čistu i učinkovitu alternativu silikonima

Naša kosa svakodnevno je izložena različitim vanjskim stresorima i oštećenjima. Neovisno o tome koji tip kose imali, dubinsko hranjenje nužno je odraditi s vremena na vrijeme. Maska za kosu idealno je rješenje za suhe i beživotne vlasi. One su zapravo tretmani za kosu koji su intenzivniji od regeneratora. Sastojci koje sadrže prisutni su u većoj koncentraciji no kod regeneratora, a one se i duže ostavljaju na kosi, ponekad i preko noći.

Zašto koristiti masku za kosu?

Ovisno o tipu kose i vrsti maske koju koristite, tj. njenim sastojcima, ovisit će i pogodnosti koje ona daje kosi. Općenito, rezultat korištenja je sjajnija, mekana kosa koja nije više toliko suha. To utječe i na njeno zdravlje, jer elastična kosa ne puca i ne lista se toliko. Samim time, ona je jača i bolje raste.


Pročitajte više: Valovi, spirale i uvojci: kako njegovati kovrčavu kosu?


Silikoni ne doprinose zdravlju kose

U proizvodima za njegu kose često se nalaze silikoni. Kemijski gledano, oni pomažu pri homogenozaciji sastojaka. Uz to, oni zaglađuju kosu, ispucale vrhove, a njihova uloga najznačajnija je kada pričamo o zaštiti kose od visokih temperatura, npr. od štetnog utjecaja pegli i sušila za kosu. No, njihova uloga nije hidratizacija niti hranjenje kose te ne doprinose zdravlju kose. Također silikoni ponekad mogu i otežati kosu.


Pročitajte više: Kako postići blistavu kosu za posebne prilike?


Alternativna inovacija u njezi kose

Inovacija u svijetu njege kose je maska za kosu koja sadrži tzv. ‘silikone’ dobivene iz Tucuma maslaca, biorazgradive alternative polimerima tj. kemijskim silikonima prisutnima u uobičajenim proizvodima za kosu. Dokazano je da je Tucuma maslac učinkovitiji sastojak od uobičajenih silikona koji se koriste u kozmetičkim proizvodima. Nuggela & Sulé South Beach maska za kosu na bazi Tucuma maslaca regenerira, hrani i hidratizira kosu. Prepuna je neodoljivih tropskih aroma koji podsjećaju na ljeto i plažu.

Tucuma maslac proizvodi se od sjemenke palminog voća. Jedan je od najvećih revolucija u kozmetičkoj industriji jer donosi jedinstvenu 100% čistu i učinkovitu alternativu silikonima. Bogat je masnim kiselinama i ima visok kompleks vitamina, posebice vitamina E.

Nuggela & Sulé South Beach maska za kosu obnavlja oštećenu kosu i dubinski ju njeguje, vraćajući joj prirodan sjaj i omekšavajući njene vrhove. Osim što pomaže obnoviti kosu, čak i onu koja je tretirana agresivnim kemikalijama, izvrsno ju hidratizira i hrani, što je čini idealnom za nadolazeće doba godine kada je kosa više izložena suncu i sklonija isušivanju.

Pripremljeno u suradnji s Nugella & Sulé

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...
- Advertisment -