Međunarodni “ICT Supergirls” drugu godinu zaredom u Hrvatskoj

Poduzeće Lemax (iTravel Software) nakon prošlogodišnjeg uspješnog događaja, po drugi puta u Hrvatskoj organizira međunarodni „Girls in ICT“ dan koji se održava svake godine u mjesecu travnju.

ICT Supergirls 2016

Događaj naziva “ICT Supergirls 2016” bio je namijenjen učenicama srednjih škola i studenticama završnih godina fakulteta koje su mogle poslušati predavačice u zgradi tvrtke. Inicijativa je zamišljena kao poticaj djevojčicama i djevojkama za karijeru u ICT zanimanjima. Cilj je ohrabriti mlađu žensku populaciju da svoju budućnost zamisle u tehnologiji, a ne samo u tradicionalno smatranim „ženskim“ zanimanjima.

ICT Supergirls 2016

“Event mi se izrazito svidio jer su sve predavačice prikazale čime se zabravo bave na vrlo iskren i zanimljiv način. Time su me zapravo nadahnule kako ponekad treba biti hrabar unatoč nekakvim strahovima i da nas ništa ne smije sputavati. S obzirom da ću vrlo brzo početi tražiti posao, događaj me potaknuo me da razmislim u kojem području se uopće vidim. Drago mi je da sam bila ovdje i stekla nova poznanstva”, izjavila je jedna je jedna od studentica sudionica događaja.

Uz Lemax predavačice koje su predstavile odjele u organizaciji, projektu su se odazvale i brojne gošće predavačice – Antonija Bilić Arar (BlaBlaCar Hrvatska), Željka Tičić (IBM), Maja Bilić (Google) te nositeljica predavanja Vedrana Miholić (CROZ).

Na vlastitim primjerima pokazale su put ka lidericama i približile sudionicama mogućnosti koje im se pružaju u informaticijsko-komunikacijskom svijetu. Cijeli event je bio podržan i od strane Tester Box-a koji je za kraj razveselio studentice sa najbolje rješenim nagradnim kvizom.

ICT Supergirls 2016

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

njega kože ukrajina

Anna Korzun iz Ukrajine pobjegla u Hrvatsku gdje gradi skincare brend...

Vlasnica brenda za njegu kože Skinity, ukrajinska poduzetnica Anna Korzun ima tek 24 godine, a nedavno je rodnu Ukrajinu zamijenila Hrvatskom....