Monika Bračika: Naš logo je poseban jer priča priču o našim vrijednostima, simbolizira sve ono što mi jesmo!

Jedinstveni spoj edukacija i prirode objedinjen u Country security and Business Academy odnedavno u svojoj ponudi ima i unikatne suvenire iz Žumberka i hrvatskih sela. Ono što je također unikatno je priča o logu CSBA, na koji su osnivači Monika Bračika Šajatović i Željko Matejčić posebno ponosni.


Pročitajte više: Monika Šajatović Bračika se nakon svjetske karijere vratila u Žumberak gdje pokreće vlastiti biznis!


Logo na prvu izgleda kao zeleni konj u obliku Hrvatske, ali krije puno dublju priču.

“Naime, moj pretak, poznati konjanik Janko Šajatović Krabat bio je važan segment inspiracije. Logo simbolizira sve što mi ujedinjujemo: prirodu, plemenitost, znanje. U obliku je Hrvatske, koja je naša domovina, zelena boja predstavlja povezanost s prirodom koja nas vraća samima sebi”, objašnjava Monika Bračika Šajatović te dodaje kako unatoč pandemiji oni rade i sve se pomalo kreće, a najviše pažnje plijeni unikatni nakit nazvan Cvijet Hrvatske, odnosno Cvijet Žumberka, koji stiže kao poklon na adrese Hrvata diljem svijeta.

Logo

“I naš logo ćemo izrađivati kao simbol na raznim predmetima. Kad smo razmišljali o logu, htjeli smo nešto otmjeno, što će pokazati veličinu i snagu. Konj je povijesno vezan za cijelu Hrvatsku, konj je naša ljubav, a dugo vrijeme bio je i statusni simbol. Tko je imao konja taj je imao i sve ostalo, taj je mogao i otići nekud, taj je trgovao, mogao je otići u Austriju ili Mađarsku po sirovine, mogao je otići na more po sol i razna druga trgovačka dobra. S konjem se išlo u lov, išlo se posjetiti druge gradove, plemići su se između sebe posjećivali kočijama, mogao si do svoje obitelji, konj je značio jako puno. Simbol je i toga da kad radiš i trudiš se da tad i napreduješ i imaš blago koje ti je potrebno za ugodan život.

Konja nije imao svatko nego čovjek koji je znao, radio, vidio svijet ili bio otvoren da vidi svijet, nije se bojao otići, nisu postojale granice u njegovoj glavi. Sve je to simbolika konja”, dodaje Monika te objašnjava kako je važno na početku svog biznisa jako dobro znati što želiš i kako ćeš to simbolizirati.


Pročitajte više: Jedinstveni spoj poslovne i samozaštitne edukacije i konja!


“Danas kad vidim svoj logo meni on nije samo lijep, vidim u njemu sve ovo navedeno i on mi daje snagu da razvijam posao koji volim, simbolizira vrijednosti koje moj tim i ja imamo u životu.

logo

Dobro osnišljan logo je jedan mali, ali bitan korak ka uspjehu. Daje ti motivaciju da pokažeš svoj biznis, ali te i podsjeća na tim, na ljude s kojima to sve stvaraš i da ne bi to bilo to da nisu i svi oni tu, svatko sa svojim autentičnim doprinosom. Logo nas spaja. Ako iza svog biznisa ne stojiš dušom i tijelom nije to taj efekt. Mi sa srcem prikazujemo našeg konja i nadamo se da će ga cijeli svijet vidjeti”, zaključuje Monika šajatović Bračika.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

dijete plače u avionu

Pa što ako dijete plače u avionu?

Majka i njezina četiri mjeseca stara beba letjele su avionom deset sati – od Seula u Južnoj Koreji prema San Franciscu...
- Advertisment -