Nagrade najboljim poduzetnicama 2022 - prijave

Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama:

 • Inspirativna poduzetnica godine

Žena koja je uspjela prebroditi sve prepreke i pretvoriti ih u prednosti te ostvariti kontinuirani rast svog biznisa. Tvrtka mora biti stara minimalno 5 godina i imati minimalno 10 zaposlenika.

 • Perspektivna poduzetnica godine

Zapošljava minimalno 5 zaposlenih, ostvaruje rast iz godine u godinu

 • Mikro poduzetnica godine

Žena koja zapošljava maksimalno 5 zaposlenika, ostvaruje rast iz godine u godinu.

 • Nasljednica obiteljskog biznisa

Žena koja je u obiteljskoj tvrtci unaprijedila poslovanje, što je dovelo do rasta prihoda, profitabilnosti i broja zaposlenih.

 • Start-up poduzetnica godine:

Žena koja je u periodu od maksimalno 5 godina razvila biznis koji je spreman za sljedeću fazu rasta. Svojim vodstvom uspješno je izgradila profitabilan i održiv poslovni model.

Predajte prijavu:

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaš email email (obavezno)

Kategorija (obavezno)

Za poduzetnicu godine nominiram (ime, prezime osobe, mail i naziv tvrtke čiji je vlasnik): (obavezno)

Rokovi

 • Otvaranje prijava: 01.09.2022.
 • Zatvaranje prijava: 30.09.2022.
 • Objava finalistica: 20.10.2022.
 • Dodjela nagrada: 03.11.2022.

Kriteriji za prijavljivanje

Nominirati se može svaka žena sama ili ju može netko drugi nominirati. Kriteriji za prijavljivanje i prijavu za kategorije za poduzetnice:

 • Aktivna u biznisu registriranom u Hrvatskoj najmanje tri godine.
 • Tvrtka mora imati financijske izvještaje najmanje za tri godine. Ovaj kriterij ne odnosi se na startup kategoriju.
 • Mora posjedovati udjel/dionice u tvrtci, biti na izvršnoj ili poziciji zaduženoj za donošenje odluka. Odgovorna je za svakodnevno vođenje poslovanja i financijske rezultate
 • Mora biti osnivač tvrtke ili imati značajan utjecaj na tvrtku ako je kupljena (osim kod kategorije Nasljednica obiteljskog biznisa)
 • Može biti davatelj franšize ali ne i primatelj

Kriteriji odabira

Prijava za izbor za svaku kategoriju sadrži općenite informacije, informacije o uspješnosti nominirane osobe (i njene tvrtke) te dodatne informacije ovisno o kategoriji

 • Za svaku kategoriju poduzetnica odabire se 3 finalistice koje revizoru Crowe Horwath dostavljaju svoje financijske izvještaje za posljednje tri godine. Financijski izvještaji će biti tretirani kao povjerljivi, vidjet će ih samo revizor, i biti će pregledana njihova konzistentnost, dobre financijske prakse i snaga tvrtke.
 • Nakon ispunjenog obrasca poslat ćemo vam detaljnu prijavnicu.
 • Samo potpune prijave koje zadovoljavaju sve kriterije će biti uzete u obzir.

Žiri čine iskusni poduzetnici i poslovni ljudi:

Dorotea Effenberger

Inspirativna poduzetnica 2020 godine. Vlasnica tvrtke Tahograf živi je primjer žene u muškom svijetu. Poslovanje je preuzela dok je još bilo u formi obrta i digla ga je do respektabilne tvrtke sa stotinjak zaposlenih.

Helena Budiša

Inspirativna poduzetnica 2021 godine. Više od 20 godina ova poduzetnica vlada dalmatinskom metropolom. Tijekom svoje višedesetljetne karijere ostvarila je koliko mnogi mogu samo sanjati.

Josipa Maslać Petričević

Inspirativna poduzetnica 2017 godine, žena koja je svojom poslovnom i privatnom pričom inspirirala mnoge sadašnje i buduće poduzetnice.

Frane Šesnić

Direktor je Razvojne agencije Zagreb TPZ d.o.o. koja upravlja Tehnološkim parkom Zagreb, jamstvenom agencijom, poduzetničkim centrom i centrom za razvoj projekata.

Davorin Štetner

Poduzetnik, investitor i avanturist. Predsjednik i CEO u KREATOR GRUPI koja okuplja kompanije, brandove, projekte i investicije. Predsjednik je i Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE, član Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović te predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza – HAKS.

Ana Lisak

Inspirativna poduzetnica 2018 godine koja osim poslovnih ima i velike uspjehe u humanitarnom radu.

Dražen Oreščanin

Suosnivač tvrtke Poslovna inteligencija koja najvećim tvrtkama u jugoistočnoj Europi pruža usluge implementacije analitičkih rješenja i strateškog ICT konzaltinga. Dražen je i izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Ognjen Bagatin

Suvlasnik poliklinike Bagatin i vlasnik platforme Poduzetnik čija je misija poduzetnike učiniti liderima društva koji će graditi bolju i prosperitetniju Hrvatsku.