CareerCentar želi napraviti najveći globalni benchmark u području ljudskih resursa

Razumijevanje gdje se nalazi vaša konkurencija i tvrtke koje primjenjuju bolju praksu daje vam mogućnost ocijeniti svoju tvrtku i napraviti poboljšanja prema relevantnoj analizi potreba. Benchmark kao projekt uspoređuje poslovne procese i ključne pokazatelje s najboljim tvrtkama u industriji i najboljim praksama iz drugih tvrtki

Veća dostupnost informacija

CareerCentar je pokrenuo novi projekt koji ima ambiciozan cilj, postati najveći globalni HR benchmarking projekt. 2018 HR Benchmark prikupit će podatke od tvrtki s područja Europe i SAD-a, analizirati ih te svim sudionicima isporučiti besplatni sažetak izvještaja. Uobičajena praksa je dosta visoka cijena benchmark projekata koji su često dostupni samo najvećim tvrtkama. U CareerCentru smatraju da ovako vrijedne analize i usporedbe treba omogućiti širokom krugu poduzeća bez skupih investicija i dugotrajnog procesa.

Optimizacija HR područja

Uz malo operativne izvrsnosti, s dobrim Excel i PowerPoint vještinama i puno truda, tako nešto je dostižno i moguće. Cilj je olakšati usporedbu i poboljšati razumijevanje u kojoj mjeri se razlikuju tvrtke u Europi i SAD-u, ali i u kojim područjima postoji najveći prostor za napredak i optimizaciju u područjima zapošljavanja i ljudskih resursa. Čak i ako vas ne zanima usporedba, sudjelovanje u ovakvom projektu pomoći će vam da pripremite i strukturirate ključne HR pokazatelje i interno ih analizirate.

S benchmark analizom prestaje svako nagađanje, pružaju vam se podaci koji vam pomažu razumjeti vaše prednosti, slabosti, mogućnosti i prijetnje. Implementacija benchmarkinga u procesima tvrtke donosi nekoliko prednosti:

  • omogućuje razumijevanje u kojim područjima se možete poboljšati
  • razmijenu znanja o uobičajenim izazovima u poslu
  • definiranje mogućih poboljšanja, ali i realnih očekivanja u tim područjima
  • omogućuje zaposlenicima informacije i alate za unapređenje u poslu
  • zamjenjuje emocije sa stvarnim podacima
  • stvara okvir da je potrebno redovito analizirati svoje procese i biti spremni prilagoditi se promjenama na tržištu ili inovacijama koje unapređuju vašu tvrtku.

Ako želite sudjelovati u ovom projektu, na ovom linku možete napraviti kratku prijavu, a za ostale korake pobrinut će se CareerCentar tim.

Tekst i foto: CareerCentar

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više