Okusi svijeta na Gourmet Street Food Festivalu u Splitu

U Ljetnom kinu Bačvice u hladu borova, ali i tik uz more od 17. lipnja do 3. srpnja traje Gourmet, drugi po redu street food festival prepun glazbe, dobre hrane i ugodnog druženja čiji je koncept ove godine dodatno ‘začinjen’.

Gourmet Street Food Festival

Gourmet osim što spaja različite okuse svjetskih kuhinja, nudi i domaće specijalitete u neobičnim izdanjima dajući priliku svim posjetiteljima da okuse i dožive nešto novo.

Kroz različitu ponudu u desetak Gourmet kućica na jednom mjestu spajaju se  okusi raznih svjetskih kuhinja kao što su Španjolska, Turska, Kina, Jamajka, Portugal, Njemačka, Italija i naravno Hrvatska. Osim odlične glazbe posjetitelji mogu uživati u večernjim projekcijama filmova gastronomske tematike, a gledale su se i utakmice Hrvatske u sklopu nogometnog prvenstva.

Gourmet

Ulaz na Gourmet je besplatan za sve programe, uključujući i koncerte. Službeni Gourmet chef i nasljednik Ivana Pažanina je Toni Boban, pobjednika Bisera mora 2015. i IKKER-a 2016. koji na Gourmetu brani okuse i mirise domaće kuhinje.

Gužva na Gourmetu započela je 17. lipnja koncertom grupe Vatra, a nastavila se uz Ljetno kino i Detour u petak 24.06. Posjetitelje svakodnevno zabavljaju manji bendovi, a zatvaranje festivala 3. srpnja bit će uz veliki koncert Nene Belana.

Gourmet

Brojni dnevni eventi uključuju i edukacije, cooking showove, prezentacije proizvoda, degustacije i radionice joge za posjetitelje dok večernji program nosi opuštajući i zabavni karakter, kroz koncerte i nastupe navedenih i mnogih drugih glazbenih izvođača.

Splićani i njihovi gosti s oduševljenjem su prihvatili ovaj festival te ga posjećuju u velikom broju. Dok jedni uživaju u gastronomskim specijalitetima, drugi se zabavljaju uz bogat glazbeni i zabavni program, što Gourmet čini idealnim mjestom za ugodne ljetne večeri.

Gourmet4

 

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više