Okusi svijeta na Gourmet Street Food Festivalu u Splitu

U Ljetnom kinu Bačvice u hladu borova, ali i tik uz more od 17. lipnja do 3. srpnja traje Gourmet, drugi po redu street food festival prepun glazbe, dobre hrane i ugodnog druženja čiji je koncept ove godine dodatno ‘začinjen’.

Gourmet Street Food Festival

Gourmet osim što spaja različite okuse svjetskih kuhinja, nudi i domaće specijalitete u neobičnim izdanjima dajući priliku svim posjetiteljima da okuse i dožive nešto novo.

Kroz različitu ponudu u desetak Gourmet kućica na jednom mjestu spajaju se  okusi raznih svjetskih kuhinja kao što su Španjolska, Turska, Kina, Jamajka, Portugal, Njemačka, Italija i naravno Hrvatska. Osim odlične glazbe posjetitelji mogu uživati u večernjim projekcijama filmova gastronomske tematike, a gledale su se i utakmice Hrvatske u sklopu nogometnog prvenstva.

Gourmet

Ulaz na Gourmet je besplatan za sve programe, uključujući i koncerte. Službeni Gourmet chef i nasljednik Ivana Pažanina je Toni Boban, pobjednika Bisera mora 2015. i IKKER-a 2016. koji na Gourmetu brani okuse i mirise domaće kuhinje.

Gužva na Gourmetu započela je 17. lipnja koncertom grupe Vatra, a nastavila se uz Ljetno kino i Detour u petak 24.06. Posjetitelje svakodnevno zabavljaju manji bendovi, a zatvaranje festivala 3. srpnja bit će uz veliki koncert Nene Belana.

Gourmet

Brojni dnevni eventi uključuju i edukacije, cooking showove, prezentacije proizvoda, degustacije i radionice joge za posjetitelje dok večernji program nosi opuštajući i zabavni karakter, kroz koncerte i nastupe navedenih i mnogih drugih glazbenih izvođača.

Splićani i njihovi gosti s oduševljenjem su prihvatili ovaj festival te ga posjećuju u velikom broju. Dok jedni uživaju u gastronomskim specijalitetima, drugi se zabavljaju uz bogat glazbeni i zabavni program, što Gourmet čini idealnim mjestom za ugodne ljetne večeri.

Gourmet4

 

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Facebook Shops

Može li Facebook Shops spasiti male biznise?

Mark Zuckerberg lansirao je novu aplikaciju unutar Facebooka, Facebook Shops. Temeljna ideja ovog segmenta Facebooka je da male tvrtke mogu jednostavno...