Ovu marketing managericu covid je naveo da preispita svoju karijeru, ali je usput pronašla novu ljubav- triatlone!

U samo 15 mjeseci, Liane Dowling došla je do staklenog stropa, pala opet na dno i odskočila unatrag kako bi trenirala i odradila svoj prvi olimpijski triatlon. Počela je preispitivati svoju karijeru u marketingu, a došla je i pandemija COVID-19 te su ju njezina preispitivanja vezana uz karijeru navela na razmišljanje o novom potezu: “Godinu dana prije toga preselila sam se iz Londona u Sydney kako bih naučila nove stvari… Bijes i frustracija izazvani pandemijom bili su nepodnošljivi. Osjećala sam se zaglavljeno, kao da je moja karijera propala prije nego što je uopće započela”, napisala je Liane na svojem LinkedIn profilu, “Prijavljujem se na triatlon”.

Zasitila se rada u marketingu i shvatila da joj u životu nedostaje trčanje, plivanje i biciklizam: “Definitivno se prijavljujem na triatlon.” Možda je to bila “milenijska kriza srednjih godina”, kako ona kaže, ali važno je da je to prijelaz koji ju je naučio voljeti treninge u 5 sati ujutro i to joj je promijenilo život. 10 mjeseci kasnije, i dalje je radila u marketingu, završila je svoj prvi olimpijski triatlon te se prijavila za utrku 70.3 Ironman.


Pročitajte više: Trčanje, ne maraton!


Iako i dalje radi u oglašavanju, triatlon joj pruža zadovoljstvo i to ju nadopunjuje

Novinarka s portala Women 2.0 razgovarala je s Liane dok se pripremala za popodnevni trening plivanja, a ujutro je, prije toga, već biciklirala. Tada je trenirala za puni Ironman idućeg ožujka koji uključuje plivanje od 3,8 kilometra, vožnju biciklom od 180 kilometara i maratonsku utrku.


Pročitajte više: 5 savjeta za trčanje ljeti


Prije svibnja 2020. godine, Liane je odbijala trčati vani. Iako je išla u teretanu, na biciklu se nije vozila od djetinjstva, a jedina je voda u kojoj je plivala ona za osvježenje na ljetnom godišnjem odmoru. Sada su trčanje na otvorenom, biciklizam te plivanje važan dio njezinog života. Jedina stvar koja se nije promijenila je da i dalje radi u marketingu, no tamo radi na drugačiji način dok zadovoljstvo pronalazi u sportu. Radi honorarno te prelazi s jednog ugovora na drugi što joj daje fleksibilnost da posao odradi kada za to odvoji vrijeme, a ne da svakodnevno radi dugo. Osobna transformacija koju je doživjela omogućila joj je da shvati koliko je sport dobar za žene fizički, ali i mentalno.


Pročitajte više: Managerica i triatlonka Martina Ilijanić uspješno gura poslovnu i sportsku karijeru


Žene u sportu mogu biti konkurentne i podržati jedna drugu

“Za triatlonce vrijedi: zajedno ste u tome, djelujete kao čopor i podržavate se međusobno”, stoga posebno voli svoj tim: “Ne samo da je inspirativno, već stvara osjećaj zajednice u kojoj žene mogu biti konkurentne i podržati jedna drugu.” Njezina priča uči nas tome kako je moguće u bilo koje doba krenuti u potjeru za svojim ciljem, čak i ako prije nemamo iskustva s onim što želimo i volimo.

Samo nekoliko mjeseci nakon što je počela trenirati, Liane je triatlon koji je uključivao 1,5 km plivanja, 40 km bicikliranja i 10 km trčanja završila za 2 sata i 50 minuta. Osim toga, osvojila je drugo mjesto u dobnoj skupini između 35 i 40 godina. U veljači ove godine završila je svoju prvu polovicu Ironman utrke.

Njezin je trenutačni cilj da više žena čuje njenu priču te vide koliko daleko mogu dogurati ako se potrude. Vjeruje da je presudno slanje pozitivnosti i ohrabrenja drugim ženama. “Prešla sam s nule na ustajanje u 5 sati ujutro šest puta tjedno – trčanje, vožnja biciklom i plivanje. Istina je – imamo kapacitet za uspjeh u novim stvarima i u novim područjima, makar nikada prije taj uspjeh nismo smatrali mogućim”, zaključila je Liane.

FOTO: LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -