Pauza za ručak – vaših sat vremena

Pauza za ručak je bogatstvo zaposlenih žena.Vrijeme nakon posla ne postoji za žene s malom djecom. Sve što trebamo obaviti obavljamo tijekom pauze za ručak:  kupovina špeceraja, kozmetike, depilacije, kozmetički tretmani, kupovina odjeće… (one sretnice kojima su dućani blizu ureda).

Pauza za ručak je malo bogatstvo

Cilj i svrha pauze za ručak je odmor i povrat energije za nastavak dana.

Najnovija studija pokazuje da je za kvalitetan odmor tijekom pauze za ručak ključno da ju provedemo onako kako mi želimo, pa makar to danas bilo i da ostanemo u uredu ručati ispred ekrana. “Potreba za autonomijom je osnovna ljudska potreba, a ranija istraživanja pokazuju da samostalno odlučivanje kako ćemo provesti svoje vrijeme daje energiju samo po sebi” kaže jedna od autorica studije dr Ivona Hideg sa Sveučilišta Wilfrid Lauirer .

Iako su oni koji rade tijekom pauze za ručak vjerojatno na kraju dana umorniji od onih koji su pauzu proveli drugačije, učinak će biti manji ako je to bila njihova odluka.

Kako bi vaša pauza za ručak bila najbolje iskorištena, pokušajte ju planirati na način da uključite još neke aktivnosti koje će pozitivno utjecati na vašu karijeru i zdravlje:

Networking – Budući da networking nakon posla rijetko dolazi u obzir, zašto ne planirati networking sastanke tijekom pauze za ručak? S onima koji su blizu vašeg ureda bez problema se možete dogovoriti za zajednički ručak.  Odredite si da barem jednu pauzu za ručak tjedno provedete s nekim koga dugo niste vidjeli/čuli. Ako niste blizu osobe s kojom se želite vidjeti, iskoristite putovanja na sastanke u taj dio grada za susret i zajednički ručak. Kada networking postavite visoko na listi prioriteta, pronaći ćete vremena za njega.

Fizička aktivnost – Neki tijekom pauze za ručak vježbaju. To je  najbolja moguća aktivnost za obnovu energije, samo što je većini žena to komplicirano zbog kose, šminke… Ali to ne znači da ne možemo izaći van u šetnju, osobito sad kad nema velikih vrućina, sa sendvičem u ruci. A zašto se ne bi dogovorili s nekim za networking šetnju istovremeno?:-)

Uživajte u vaših sat vremena dnevno!

Foto: Dreamstime/Puhha

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više