PBZ EU program: Trenutačno najpovoljniji uvjeti na tržištu

Privredna banka Zagreb (PBZ) svojim je klijentima pripremila EU program: nove ekskluzivne kreditne linije dostupne do kraja ove godine.

PBZ EU program rezultat suradnje s europskim institucijama

Dugogodišnja i uspješna PBZ-ova suradnja s Europskom investicijskom bankom te s Razvojnom bankom Vijeća Europe potvrđena je ugovaranjem kreditnih linija u sveukupnom iznosu od 50 milijuna eura, a krediti su namijenjeni malim i srednjim poduzetnicima te jedinicama lokalne samouprave.

Ove su nove kreditne linije dostupne postojećim klijentima PBZ-a, ali i onima koji će to tek postati. Uz otvaranje transakcijskog računa u Privrednoj banci Zagreb klijenti mogu ostvariti posebne pogodnosti i iskoristiti mogućnost uzimanja kredita s iznimno povoljnim kamatama, bez troškova za obradu zahtjeva i odobravanje kredita za iznose do 70.000 eura.

Kreditna linija za financiranje projekata energetske učinkovitosti

Suradnjom s Europskom investicijskom bankom ugovorena je kreditna linija za financiranje projekata energetske učinkovitosti. Taj  kreditni  aranžman podržan je poticajima – bespovratnim novčanim sredstvima Europske unije u iznosu od  7,5% do 15% iznosa odobrenog kredita, dok se iznosi kredita za pojedini projekt kreću od 150.000 do 2.500.000 eura. Kredite je moguće koristiti uz zahtjev jednokratno ili sukcesivno uz obvezno predočenje dokumentacije kojom se dokazuje namjensko korištenje sredstava. Rok otplate kredita je do 10 godina.

Kreditna linija za male i srednje poduzetnike

Osim toga, PBZ i Razvojna banka Vijeća Europe potpisale su ugovor o kreditnoj liniji za financiranje projekata srednjih i malih poduzetnika (do 250 zaposlenih) te infrastrukturnih projekata jedinica lokalne samouprave.

Krediti za srednje i male poduzetnike namijenjeni su investicijama u proizvodne objekte i opremu. Rok otplate je 7 godina uključujući 2 godine počeka, a maksimalan iznos kredita nije određen.

Krediti za jedinice lokalne samouprave usmjereni su na investicije u infrastrukturne projekte. Uz atraktivnu kamatnu stopu, PBZ nudi rok otplate od 10 godina uz 2 godine počeka. Iznos kredita nije ograničen.

Najveća pogodnost ove financijske linije u tome je što će velikom broju poduzetnika pružiti mogućnost da moderniziraju i unaprijede svoje poslovanje po trenutačno najpovoljnijim uvjetima na tržištu.

 

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više