Ovako se radi kampanja sa stražnjicama!

Sve je započelo prije nekoliko tjedana kad je jedan zagrebački kozmetički salon objavio nagradni natječaj za anticelulitni tretman. U sad već izbrisanoj objavi, pisalo je da za prijavu treba poslati fotografiju tuđe stražnjice koja očigledno nije prošla anticelulitne tretmane. Autor objave naišao je na oštre kritike šire javnosti, a salon je dobio neželjeni publicitet.

‘Guzica ne triba tretman, nego šugaman’

“Poštovani – otvorili smo službeno nagradnu igru za vaše fotografije s plaže ‘onih koje nisu bile kod nas’. Najbolja fotografija bit će nagrađena s 500 kuna… I molimo pojedince da se ne naljute, nije nam cilj nikoga posramiti već motivirati nas ostale zato shvatite ovo sportski… Naravno, neće se vidjeti lica i autori fotografija ostat će poznati samo našoj ‘redakciji“, stoji u tekstu objave. Upotpunjen je s dvjema fotografijama. Na prvoj je žena s prihvatljivim izgledom stražnjice, uz tekst ‘žene koje dolaze kod vas’. Na desnoj strani kolaža dviju slika, nalazi se djevojka s neistreniranom zadnjicom uz tekst ‘žene koje ne dolaze kod vas, a trebale bi’.

Instagram will load in the frontend.

Na ovu nagradnu igru koja je u javnosti izazvala polemiku, ali i naglasila nužnost ‘tjelesne pozitivnosti’ u svijetu fotošopiranih tijela koji preplavljuju društvene mreže, posebice u ljetno doba, jedan je brend odlučio odgovoriti vlastitom. Riječ je, naravno – o Pipi! „Ideja se rodila momentalno, čim smo vidjeli tu “nagradnu igru” izvjesnog beauty salona te smo u par sekundi s našom kreativnom agencijom Imago Ogivly došli na ideju natječaja ‘Guzica ne triba tretman, nego šugaman’, objasnili su.


Pročitajte više: Pinterest je zabranio oglase o mršavljenju. Stručnjaci za mentalno zdravlje su oduševljeni!


Opuštenost i neopterećenost izgledom

Natječaj je samo jedna u nizu spontanih reakcija Pipija na čudne, nepoštene i bizarne pojave, a koje se kose s Pipi bezbrižnom filozofijom, pojašnjavaju. „Sweet spot Pipija kao brenda je upravo opuštenost i neopterećenost izgledom i zato često reagiramo kada se nerealni standardi ljepote nameću kao nešto normalno. Svi koji prate naše društvene mreže znaju da slavimo i koje kilo viška i koje kilo manjka, celulit, svijetlu put, dlakavost i sve ono što nije dobro došlo u Photoshop svijetu. Pa kad je nekome već palo napamet javno ismijavati guze koje nisu čvrste, mi smo odlučili slaviti ih.“

Molili su pratitelje da na Instagram story objave fotografiju svoje ‘stvarne’ stražnjice, od kojih će neke nagraditi poklon paketom. Spontana i brzo napravljena, kampanja je postigla odlične rezultate u širenju ‘body positivityja’; dosegla je 25 tisuća ljudi.


Pročitajte više: Norveška je zabranila objavljivanje ‘fotošopiranih’ fotografija na društvenim mrežama bez jasnog navođenja preinaka!


Zajednica istomišljenika

„Za natječaj koji je trajao samo nekoliko dana, koji nije bio strateški planiran niti smo postavili ikakve ciljeve, ovo su odlični rezultati. Pokazuju da Pipi ima community svojih istomišljenika koji sve više raste. Pokazuju da je naša opuštena filozofija rado prihvaćena i da je publika željna iskrenog i humorističnog narativa, a to je ono kako mi oduvijek komuniciramo.“

Pipi je brend poznat po tome što već godinama slavi nesavršenosti i poziva na opuštenost. U to ime, prije 3 godine na splitskim su Bačvicama podignuli stvarni spomenik neisklesanom tijelu. Odljev je napravljen po uzoru na stvarno tijelo djevojke koja je pobijedila na natječaju.

Konačno, iz Pipija su izjavili: „Pipi će uvijek u svom stilu dignuti glas za prirodnost i opuštenost.“

Foto: Canva/Instagram Beauty Lab/Pipi

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...
- Advertisment -