PressCentar – komunikacijski alat između organizacije i medija

Za svaku je tvrtku jedna od bitnijih stvari znati dobro plasirati informacije na tržište i privući pozornost javnosti. Kada govorimo o javnosti, ne mislimo samo na potrošače, već i na pažnju medija koji će izvještavati o vama i vašim aktivnostima. Jedan od korisnih alata pri tome je svakako i PressCentar, web servis za distribuciju objava za medije koji novinarima omogućava dostupnost svih potrebnih informacija za pripremu, obradu i objavu priloga i tekstova.

1400 novinara i 550 redakcija na jednom mjestu

Prednost njegove upotrebe jest brža i jednostavnija komunikacija između novinara i organizacija. S bazom od 1400 novinara i 550 redakcija u Hrvatskoj koja se redovito ažurira, PressCentar je jedini servis ovakve vrste. Njegovu vrijednost prepoznale su mnoge tvrtke pa tako usluge distribucije medijskih objava, koriste i Merkur osiguranje, City centar one, Teatar Exit, Grad Crikvenica, itd. Klijentima je na raspolaganju i tim ljudi koji je dostupan za bilo kakvu pomoć i tehničku podršku u korištenju servisa, a s novinarima redovito kontaktira.

Prednosti PressCentra za tvrtke

Svaka tvrtka koja imalo drži do svog ugleda, mora imati kvalitetan i razvijen PR. U nekim organizacijama postoji cijeli odjel koji se bavi time, u nekim samo jedan ili dva čovjeka, neke angažiraju PR agencije koje to odrađuju za njih, dok neke nemaju uopće razvijen taj segment. Najteže do publiciteta dolaze male i srednje tvrtke te one koje se tek probijaju na tržište. U tom slučaju PressCentar je idealno tehničko rješenje za sve tvrtke koje žele poduprijeti, pojačati i pospješiti PR aktivnosti. Pritom uvelike olakšava posao i PR-ovcu untar same organizacije jer ima pristup kompletnoj bazi medija.

Ukoliko želite poslati objavu za medije o predstavljanju novog proizvoda ili događaja svoje tvrtke, PressCentar je pogodan je za distribuiranje neograničenog broja foto, audio i video privitaka i rješava sve tehničke zapreke prisutne prilikom slanja istih e-mailom. Multimedijalni privitci odmah su vidljivi u preview formatu, čime se izbjegava zatrpavanje poštanskih sandučića novinara.

Rezervirajte svoj termin u medijskom kalendaru

Jedna od prednosti korištenja PressCentra je svakako i njegov kalendar događaja. Kako biste uklonili mogućnost da se vaš događaj preklapa s nekim drugim događajem, provjerite u kalendaru je li željeni termin slobodan i upišete svoj događaj u njega. Pogodan termin za neki događaj je bitan kako biste osigurali medijsku popraćenost, a to je oteženo ukoliko se u isto vrijeme odvija još neki događaj iste ili slične tematike. Onog trenutka kada upišete svoj događaj u kalendar, imate i mogućnost slanja pozivnice novinarima kojima isto dolazi na mail.

Sami nadzirete koliko novinara je pregledalo vašu objavu

Ono što je mene svakako fasciniralo prilikom korištenja PressCentra jest i pregledavanja statistike koji su novinari i iz kojih medija pregledali objavu. Ukoliko se radi o objavi događaja, novinarima se nudi mogućnost da putem servisa prijavljuju svoj dolazak, a vama daje podatak koje medije i koji broj možete očekivati. Na taj način može pripremiti materijale koje ćete im dati na samom događaju i otkloniti problem da ga imate premalo ili previše.

Cjenovno dostupan i najmanjima

Najbolje od svega jest i pristupačna cijena njegovih paketa koju si svaka tvrtka može ptiuštiti i istodobno uvelike olakšati posao, a povećati svoju prisutnost u javnosti. Naime, godišnja cijena paketa kreće već od 1.900,00 kn što je i više nego prihvatljivo kada bismo usporedili koliko te iste usluge naplaćuju PR agencije.

PressCentar nije zamjena za PR agenciju

No, ono što je bitno napomenuti kako ovaj alat nije zamišljen da zamijeni strateški PR unutar tvrtke kao ni onaj koje nude PR agencije. PressCentar je operativni alat, a ukoliko želite održavati i imati dugoročno kvalitetan PR, za to je uvijek potrebna dobra proaktivna komunikacijska politika. Svakoj medijskoj objavi prethodi i dobro razređena strategija o razvoju i plasiranju samog proizvoda, aktivnostima i novostima tvrtke.

Još jednu stvar je bitno napomenuti, a to je da treba razlikovati PR od promidžbe. Medijsku objavu ne koristite kao letak za popuste i akcije svog proizvoda već da biste prezentirali novosti u poslovanju svoje tvrtke.

Uzajamna korist tvrtke i medija

To su samo neke od prednosti korištenja PressCentra za prezentiranje informacija o aktivnostima tvrtke. Međutim, ono nije koristan samo iz pozicije organizacije, već i za novinare kojima se također uvelike olakšava pristup novostima o tvrtkama koje žele pratiti. Dakle, realno gledajući, prilično je win-win pozicija, a to je ključ za kvalitetnu komunikaciju između organizacije i medija.

Za više informacija o tome kako funkcionira PressCentar, posjetite njihovu stranicu www.presscentar.hr , a od nedavno je prisutan i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...