Fitness u paru

Danas u životu moramo biti praktični.

Fitness u paru- vrijeme s partnerom i fitness

Puno je stvari koje u danu treba obaviti, a vremena je vrlo malo.  Kako pametno spojiti više stvari već smo odavno naučili jer inače bi pregršt stvari ostalo nenapravljeno. Nisu samo 3 u 1 šampon, regenerator i balzam rješenje za vašu kosu. Istovremeno kuhanje, surfanje i pranje rublja predstavljaju 3 u 1 pomoć vašoj svakodnevnici. I kako onda jedan Dan zaljubljenih u potpunosti posvetiti sebi i svojoj voljenoj osobi?

Imamo li vremena za to?

Naravno da ne. Krenete li razmišljati što možete u rasporedu izbaciti ili koji dio brže obaviti kako bi sve stigli na vrijeme završiti prije romantične večere, izlaska u kino ili  zajedničkog druženja vjerojatno ćete teška srca zaključiti kako sve jednostavno mora biti obavljeno. Ili ćete izbaciti vježbanje iz rasporeda tog dana (ako se ono uopće uspjelo ugurati u vaš raspored).

Fitness u paru

Kako ne bi imali grižnju savjest što opet ne pazite na sebe i svoje zdravlje probajte ovo Valentinovo provesti na malo drugačiji način. Ako nikad niste probali vježbati u paru, sada je pravo vrijeme da to učinite.

Treninzi u paru su zanimljivi, drugačiji i puni izazova. S njima ćete razbiti monotoniju i dosadu ukoliko često ponavljate iste vježbe. Našem tijelu stalno trebaju novi izazovi jer je ono sklono adaptaciji i navici na ustaljeni protokol treninga. Ovisite o svom partneru jer vam on pruža otpor  ili vam daje potporu u nekim vježbama.  Treninzima u paru možete puno jače osjetiti mišiće koji se istežu  ili jačaju, možete unijeti raznolikost u svoje treninge i dobro se zabaviti jer da bi trening bio uspješan morate surađivati zajedno. A bez suradnje nema suživota  pa ni kvalitetnog treninga.

Pretpostavljam da vam je palo bar desetak ideja na pamet kako vježbe koje izvodite sami na treningu u okviru vaše tjedne trening rutine možete ovog puta izvesti s vašim partnerom. Ja vam dajem par ideja koje su meni pale na pamet :

1.  okrenite se leđima jedan drugome i između leđa postavite loptu

odradite desetak čučnjeva gurajući se leđima o loptu i na taj način pružajte dodatni otpor partneru – možete se i natjecati tko će koga izgurati u čučnju ( dečki neka malo popuste curama ;) )

2. stanite jedan pored drugoga udaljeni za dužinu stopala ili više (ovisi o nekim antropološkim karakteristikama pa ćete se stati dalje tijekom izvođenja vježbe ukoliko će biti potrebno ), uhvatite se za ruke i vanjskom nogom iskoračite svaki u svoju stranu

– postoji više kombinacija ovog istezanja ovisno o visini na kojoj vam stoje ruke no nemojte se zamarati s tim, samo se čvrsto uhvatite i prepustite partneru da vas istegne

– kad se opustite dovoljno onda počnite istraživati kuda sve možete postaviti ruke ;)

3. legnite na leđa jedan drugom dodirujući  stopala i  oslonite se na partnerova stopala svojim stopalima. Spustite ramena, uvucite trbuh i snažno se odgurnite istovremeno podižući zdjelicu od poda.

– vježbu možete raditi tako da istovremeno podižete zdjelicu vi i partner ili naizmjenično ili da jedan partner ima podignutu zdjelicu, a da drugi naizmjenično podiže i spušta zdjelicu.

Partner vam može biti vaše dijete, prijateljica, kolega ili kolegica s posla, slučajni prolaznik ili ona osoba s kojom se stalno susrećete u fitness centru, a ne znate kako se zove. Zapamtite da vježbanje treba biti zabavno i opuštajuće i da se nakon njega morate ugodno osjećatiJ. Sve vježbe možete raditi i kad nije Valentinovo. Možete ih raditi i s maskama na glavi, na plaži, u dnevnom boravku ili u uredu. Uvijek spustite ramena, spojite lopatice, izdužite svoju kralješnicu, stisnite trbuh i sve ostale mišiće koje osjetite jer inače to nije treniranje :)

Povezani članci:

 Kako pronaći vrijeme za fitness?

 Vježbam i radim

Fitness bez kolapsa sustava oko nas

Jelena Pešut diplomirala je kineziologiju i još za vrijeme fakulteta otkrila čari treniranja rekreativaca u individualnom i grupnom pristupu. Nakon višegodišnjeg iskustva te stjecanja naziva «body instruktor» pokreće projekt Vježbaonica koji promovira kulturu tjelovježbe i općenito bavljenje sportom, s ciljem da se redovno vježbanje ne smatra kao nešto na što morate ići već kao stil života.  www.vjezbaonica.hr

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...