Fitness u paru

Danas u životu moramo biti praktični.

Fitness u paru- vrijeme s partnerom i fitness

Puno je stvari koje u danu treba obaviti, a vremena je vrlo malo.  Kako pametno spojiti više stvari već smo odavno naučili jer inače bi pregršt stvari ostalo nenapravljeno. Nisu samo 3 u 1 šampon, regenerator i balzam rješenje za vašu kosu. Istovremeno kuhanje, surfanje i pranje rublja predstavljaju 3 u 1 pomoć vašoj svakodnevnici. I kako onda jedan Dan zaljubljenih u potpunosti posvetiti sebi i svojoj voljenoj osobi?

Imamo li vremena za to?

Naravno da ne. Krenete li razmišljati što možete u rasporedu izbaciti ili koji dio brže obaviti kako bi sve stigli na vrijeme završiti prije romantične večere, izlaska u kino ili  zajedničkog druženja vjerojatno ćete teška srca zaključiti kako sve jednostavno mora biti obavljeno. Ili ćete izbaciti vježbanje iz rasporeda tog dana (ako se ono uopće uspjelo ugurati u vaš raspored).

Fitness u paru

Kako ne bi imali grižnju savjest što opet ne pazite na sebe i svoje zdravlje probajte ovo Valentinovo provesti na malo drugačiji način. Ako nikad niste probali vježbati u paru, sada je pravo vrijeme da to učinite.

Treninzi u paru su zanimljivi, drugačiji i puni izazova. S njima ćete razbiti monotoniju i dosadu ukoliko često ponavljate iste vježbe. Našem tijelu stalno trebaju novi izazovi jer je ono sklono adaptaciji i navici na ustaljeni protokol treninga. Ovisite o svom partneru jer vam on pruža otpor  ili vam daje potporu u nekim vježbama.  Treninzima u paru možete puno jače osjetiti mišiće koji se istežu  ili jačaju, možete unijeti raznolikost u svoje treninge i dobro se zabaviti jer da bi trening bio uspješan morate surađivati zajedno. A bez suradnje nema suživota  pa ni kvalitetnog treninga.

Pretpostavljam da vam je palo bar desetak ideja na pamet kako vježbe koje izvodite sami na treningu u okviru vaše tjedne trening rutine možete ovog puta izvesti s vašim partnerom. Ja vam dajem par ideja koje su meni pale na pamet :

1.  okrenite se leđima jedan drugome i između leđa postavite loptu

odradite desetak čučnjeva gurajući se leđima o loptu i na taj način pružajte dodatni otpor partneru – možete se i natjecati tko će koga izgurati u čučnju ( dečki neka malo popuste curama ;) )

2. stanite jedan pored drugoga udaljeni za dužinu stopala ili više (ovisi o nekim antropološkim karakteristikama pa ćete se stati dalje tijekom izvođenja vježbe ukoliko će biti potrebno ), uhvatite se za ruke i vanjskom nogom iskoračite svaki u svoju stranu

– postoji više kombinacija ovog istezanja ovisno o visini na kojoj vam stoje ruke no nemojte se zamarati s tim, samo se čvrsto uhvatite i prepustite partneru da vas istegne

– kad se opustite dovoljno onda počnite istraživati kuda sve možete postaviti ruke ;)

3. legnite na leđa jedan drugom dodirujući  stopala i  oslonite se na partnerova stopala svojim stopalima. Spustite ramena, uvucite trbuh i snažno se odgurnite istovremeno podižući zdjelicu od poda.

– vježbu možete raditi tako da istovremeno podižete zdjelicu vi i partner ili naizmjenično ili da jedan partner ima podignutu zdjelicu, a da drugi naizmjenično podiže i spušta zdjelicu.

Partner vam može biti vaše dijete, prijateljica, kolega ili kolegica s posla, slučajni prolaznik ili ona osoba s kojom se stalno susrećete u fitness centru, a ne znate kako se zove. Zapamtite da vježbanje treba biti zabavno i opuštajuće i da se nakon njega morate ugodno osjećatiJ. Sve vježbe možete raditi i kad nije Valentinovo. Možete ih raditi i s maskama na glavi, na plaži, u dnevnom boravku ili u uredu. Uvijek spustite ramena, spojite lopatice, izdužite svoju kralješnicu, stisnite trbuh i sve ostale mišiće koje osjetite jer inače to nije treniranje :)

Povezani članci:

 Kako pronaći vrijeme za fitness?

 Vježbam i radim

Fitness bez kolapsa sustava oko nas

Jelena Pešut diplomirala je kineziologiju i još za vrijeme fakulteta otkrila čari treniranja rekreativaca u individualnom i grupnom pristupu. Nakon višegodišnjeg iskustva te stjecanja naziva «body instruktor» pokreće projekt Vježbaonica koji promovira kulturu tjelovježbe i općenito bavljenje sportom, s ciljem da se redovno vježbanje ne smatra kao nešto na što morate ići već kao stil života.  www.vjezbaonica.hr

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Treba li CEO koristiti društvene mreže? „Za pet godina, tvrtke koje...

Ideja korištenja društvenih mreža mnogim korporativnim liderima čini se strana. Čak su i njihovi komunikacijski savjetnici u strahu da će tako...