Razgovor sa Silvijom Dološić Groznicom iz Savjetovališta za Alzheimerovu bolest

Silvija Dološić Groznica Voditeljica je odjela za komunalne poslove, poljoprivredu i zaštitu okoliša Grada Iloka. Svojim je angažmanom na poslu i oko projekta opetovano dokazala kako nisu samo poduzetnice i managerice odane poslu, već i žene iz javnog sektora.

Silvija Dolušić otvorila Savjetovalište 15 dana pred porod

Naime, ova je mlada majka prošlog vikenda kao predavačica sudjelovala na na međunarodnoj konferenciji o demenciji koja se održala u Sarajevu pod panelom imena Razvoj poduzetništva u socijalnom i zdravstvenom sektoru. Na put se uputila uz supruga i devetomjesečnu kćerkicu, koju je povela na konferenciju.

SilvijaSilvija Dološić Groznica Ilok1 Dolušić Ilok1

„Predstavljala sam rad Savjetovališta za članove obitelji koji njeguju oboljele od Alzheimerove bolesti, projekt vrijedan 1.411,866 kuna, financiran iz Europskog socijalnog fonda,“ objasnila je Dološić Groznica. Savjetovalište vodi od prosinca 2021., otvorila ga je svega 15 dana prije poroda. Rokovi realizacije projekta diktirali su tempo i termin otvaranja.


Pročitajte više: Nataša Novaković potpuno iskreno o položaju žena u javnom i privatnom sektoru


Savjetovalište je njeno prvo dijete

„Trenutno sam na porodiljnom i radim na projektima bez obzira na obiteljsku situaciju, suprug mi je podrška,“ tumači Dološić Groznica, koja priznaje da je suprug bio skeptičan oko toga kako će organizirati život da nastavi s radom na projektima, dok je na porodiljnom dopustu.

„Kada sam došla iz bolnice sa djevojčicom, porodila sam se na carski i dobila sam coronu, skeptično i sumnjičavo me promatrao govoreći da odustanem od projekta i ne silim ništa ako ne ide. Rekla sam mu ili corona ili ja, ozdravit moram i otići u Valpovo otvoriti Savjetovalište. To je moja beba na kojoj radim već 7 godina. To je moje prvo dijete.“


Pročitajte više: Marina Budimir vratila se iz Austrije u rodni Ilok, promijenila karijeru iz liječnice u gradonačelnicu i već u drugom mandatu niže uspješne projekte


Prvih 5 mjeseci plakala u vožnji do posla

Prisjeća se kako ju je suprug u šoku gledao kako se to jutro testirala i nakon što je rezultat bio negativan, gledao kako se šminka i sjeda u auto. „Moram priznati, i da sam prvih 5 mjeseci proplakala u vožnji svaki odlazak na posao, ali onda bi obrisala suze, sjetila se koliko sam godina mukotrpno radila na tom projektu, lobirala, žrtvovala se, volontirala, sve s ciljem kako bi Slavonija dobila prvo Savjetovalište za AB, i onda udahnem, dođem do zraka, ipak misleći da će jednog dana moja Lota biti ponosna na svoju mamu.“ S adresom u Osijeku, a poslom u Iloku, svakog radnog dana putuje 150 km.

Foto: Silvija Dološić Groznica privatan arhiv

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...
- Advertisment -