Što obući ovaj tjedan? Kapsula za vertikalni tip tijela s kraćim nogama i dužim trupom powered by Comma fashion

Stilski savršen izgled nije priviljegija mladih i bogatih ljudi. Za stilsku savršenost, samo je potrebno da poznajemo naše tijelo i da znamo koje oblike, uzorke, materijale te boje nam najbolje pristaju. Trebamo znati, kako na svom tijelu sakriti nedostatke i naglasiti prednosti.

Vertikalni tip tijela -polazna točka vaše dužine odjeće

Jedno od pravila modnog stiliziranja je prilagoditi dužinu odjeće našem vertikalnom tipu tijela.

Predstavljamo vam tjednu kaspulu za vertikalni tip tijela za osobe s kraćim nogama i dužim trupom.

vertikalni_tip_tijela

 

Kako bi naizgled napravili optički ravnotežu struka, potrebno je skratiti trup sa odjećom i naizgled produžiti noge. Također je dobro, da se ovih pravila drže i oni, koji imaju balansirajući vertikalni tip tjela, ali imaju nižu tjelesnu visinu.

 

Visina pojasa na suknjama i hlačama

Visina pojasa na suknjama i hlačama neka bude do sredine pupka ili više.

Isto tako naizgled ćemo skratiti trup s kraćim jaknama koje se protežu do visine pojasa ili čak kraće. Za ovaj primjer koristili smo bolero jaknu.

 

 Duljina suknje

Odgovarajuća poslovna duljina suknje je 5 cm iznad i oko 10 cm ispod koljena. Kako bi naizgled produljili noge, nosite najduže suknje do sredine koljena ili kraće, negdje  5 cm iznad koljena. Ako je vaša tjelesna visina niža i imate znatno kraće noge od trupa, vaša najkraća duljina suknje može biti 7 cm iznad koljena.

poslovna_dužina_suknje

 

Fokus na gornjem dijelu tijela

Potrebno je usredotočiti se na gornji dio tijela. To se može postići stvaranjem većeg svijetlog kontrasta na gornji dio ( tamno-svijetlo) ili kombiniranjem kontrastnih boja. Može se postići isto sa vidljivim nakitom ili maramom.

Na donjem primjeru je fokus stvoren tako, da je veliki kontrast svjetlosti između bolero  majice na gornjem dijelu trupa.

vertikalni_tip_tijela

 

Dolje tamno, gore svijetlo

Vaš styling uvijek bi trebao biti takav, da su hlače i suknje u tamnijim bojama, a košulje i majice u svijetlim nijansama. Naravno da mogu biti tako ispod, kao iznad tamne boje odjeće.

vertikalni_tip_tijela

 

Donji dio u svijetloj boji samo uvjetno

Uvjetno se može nositi na donjem dijelu svijetle boje odjeće, ali u tom slučaju treba gornji odjevni predmet biti u istoj ili vrlo sličnoj svijetloj boji.

Suština ovog je naglasiti vertikalnost okomite siluete, te na taj način nisu posebno naglašene krače noge i duži trup – što bi se desilo u slučaju, da je gornji dio u tamnijoj boji.

 vertikalni_tip_tijela

 

 Uzorak na gornjem dijelu tijela

Kada birate odjeću sa uzrokom, uvijek birajte samo gornje dijelove. Jednobojna odjeća treba biti rezervirana za donji dio.

 vertikalni_oblik_tijela

 

Maksimalna duljina majica ili košulja treba biti oko 1,5 do 2 cm iznad najšireg obsega kukova

Ako nosite gornje dijelove iznad hlača, obratite pozornost na duljinu gornjeg dijela. Neka bude 1,5 do 2 cm iznad najšireg opsega bokova. Može biti i nešto duži gornji dio, ali u tom slučaju bočni šav treba biti rezan ili ovalnog oblika.

 vertikalni_tip_tijela

 

 Cipele

Obratite pozornost i na cipele. Kada nosite hlače, najbolje je da je boja vaših cipela u istoj  ili sličnoj boji hlača. Cipele neka budu čistih linija. Najbolja visina čizma je odmah ispod koljena.

 

Da biste uštedjeli što više vremena i manje razmišljali što i gdje kupiti te kako to kombinirati, posjetite Comma trgovine.

 

Autorica:

Jerneja Agić je prije 16 godina u Mariboru završila studij na kojem je stekla titulu Inžinjer tekstilno-konfekcijske tehnologije. Edukaciju je nastavila u Ljubljani na Fakultetu za modni dizajn. Nakon studija i diplome nastavila je sa usavršavanjem na području Image Consultinga u vodećoj školi modnog dizajna i oblikovanja, Instituto Marangoni London, gdje je dobila neprocjenjiva iskustva, te naziv IMAGE CONSULTANT → Savjetnica za imidž. Vlasnica je trgovačke marke OBLECI.SE (OBUCI.SE) Danas je profesionalni Image Consultant → Savjetnica za imidž. Surađuje sa pravnim osobama i sa pojedincima.  Trenutno djeluje na području Slovenije i Adria Regije: Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Što rast cijena goriva znači za građane?

Cijena goriva u zadnjih nekoliko mjeseci draštično se povećala, a za sobom povlači poskupljenja drugih proizvoda. Povećani troškovi života mnogim su...
- Advertisment -