Održana najznačajnija poduzetnička večer – UGP konferencija okupila poduzetnike

U organizaciji udruge Glas Poduzetnika, jučer je na Zagrebačkom Velesajmu održana najznačajnija poduzetnička večer u ovoj godini. UGP konferencija i donatorska gala večera pod nazivom “Vrijeme je za transformaciju Hrvatske”. Ovaj događaj okupio je 300 poduzetnika, donatora i članova udruge, pružajući platformu inovacijama, strateškom razmišljanju te slavlju dosadašnjih uspjeha, postavljajući zdrave temelje za budućnost hrvatskog poduzetništva.

Premijer poslušao UGP

Konferencija je otvorena svečanom dodjelom nagrada, gdje su se istaknuli pojedinci iz različitih sektora. Dario Zurovec zasluženo je dobio nagradu za državnog službenika godine. Novinarima godine proglašeni su Sandra Leskovar i Marko Šiklić, dok je nagradu za poduzetnika godine dobio Dražen Oreščanin. Ove godine Davor Filipović je dobio priznanje za antipoduzetnika godine. Čini se da je i sam premijer poslušao glas UGP-a te baš jučer smijenio ministra Filipovića.

UGP konferencija i donatorska večera bile su dinamične i bogate, uključujući panele, prezentacije, izložbu umjetne inteligencije, te glazbeni program s nastupom Soul Fingersa. Panel “Transformacija Hrvatske” istaknuo se kao fokus događaja, okupljajući istaknute članove političke i poduzetničke scene, Hrvoja Bujasa, Damira Vanđelića, Daria Zurovca i Andreja Grubišića.

Posebnu pozornost privukao je i panel “Obiteljsko poduzetništvo kao pokretač promjena”. O njegovoj važnosti govorila je stručnjakinja Lucija Mihotić s Ekonomskog fakulteta. Da su nacionalna ekonomija, obiteljska poduzeća bila bi treća najveća ekonomija u svijetu, nakon SAD-a i Kine.


Pročitajte više: Dok vlast ‘koči’ poduzetništvo, UGP otvara vrata prema globalnom tržištu


Spremni za nove izazove

UGP konferencija ugostila je i posebnog gosta, Peta Radovicha, producenta NFL-a i dobitnika 41 nagrade Emmy koji je ohrabrio publiku motivacijskim govorom pod nazivom Be a Winner. Panel “Poduzetnici u medijima” proučavao je utjecaj medija na percepciju javnosti o poduzetnicima. Panel “Digitalna transformacija poduzetnika i nove tehnologije” analizirao je izazove i prilike digitalizacije u poslovanju. Profesor Boris Podobnik predstavio je publici važnost i snagu zadrugarstva.

Konferenciju je obogatila i izložba slika pod nazivom ‘AI Art Singularity: When AI Meets Creation’. Potpisana je od umjetne inteligencije i Ace Momčilovića, te aukcija slika Dijane Novak Krešić, Nikoline Vuletić, Ace Momčilovića i akademske slikarice Jasminke Škalić.

Udruga Glas poduzetnika zahvaljuje se svim sudionicima na podršci i sudjelovanju te poručuju da su spremni za nove pobjede.

Foto: UGP

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -