Marina Bača: „Kad imate ambicije, dobar sustav vas sam usmjerava.“

Marina Bača je prava ‘žena s vrha’ koja obnaša funkciju CFO-a u tvrtki Solvis koja se bavi izradom i prodajom solarnih panela i srodnih rješenja za obnovljive izvore energije i direktorica je u 20 projektnih društava u vlasništvu Solvisa.

Njezina je karijera krenula nedugo nakon završenog Ekonomskog fakulteta, kako sama kaže, „davne 1997. godine.“ Prema preporuci svoje profesorice poslovnog njemačkog, otišla je na razgovor za posao u Siemens. Posao je dobila, te je započela s radom na mjestu komercijalistice u odjelu koji se bavio IT-em, odnosno hardverom i servisiranjem hardvera.

Organizacija i empatija ključne su za napredak

Kasnije je unutar poduzeća napredovala na mjesto komercijalne voditeljice odjela za mobilne uređaje u doba njihove brze tržišne ekspanzije.

„Kad ste mlad čovjek koji ima ambicije, sustav vas sam usmjerava,“ ohrabrujuće govori Bača.

Kako su tad SMS i prepaid modeli bili novost, to razdoblje pamti kao vrlo izazovno, ali i zanimljivo.

S te pozicije napreduje na mjesto financijske direktorice sektora Siemens IT Solutions and Services. No, njezina karijera krenula je u drugačijem smjeru zbog privatnih planova. Naime, s obitelji se odlučila preseliti iz Zagreba u Varaždin.

Prvo je radila kao financijska direktorica u Fima grupaciji, a konačno, početkom 2012. dolazi u Solvis gdje radi i danas. Solvis u vrijeme njezinog dolaska nije bio velika tvrtka jer u Hrvatskoj tržište solarnih panela ni nije bilo veliko. Bilo je to razdoblje borbe za prevlast na europskom tržištu, a konkurencija iz dalekoistočnih zemalja je nemilosrdna.

Već je puno desetljeće u Solvisu, a danas obnaša funkciju izvršne direktorice za financije i funkcije podrške. Pozicija je to na kojoj odgovara za cijeli tim ljudi kojima mora prilagođavati svoj način rada i raspored, što zahtjeva visoke organizacijske sposobnosti i empatiju.

upravni i nadzorni odbor

Pročitajte više: Evo koliko žena sjedi u hrvatskim upravama i nadzornim odborima


Svaka se nepravilnost u sustavu negdje vidi

U razdoblju od 2009. do 2014. iskusila je i paralelni rad kao članica nadzornog odbora u banci, što je bio izazov jedne druge vrste.

„To je nešto za što morate imati puno znanja jer svako neznanje sa sobom nosi određenu odgovornost. Članovi nadzornog odbora kontroliraju one koji upravljaju društvom. Trebate jako dobro znati čitati između redaka i razumjeti financijske izvještaje. Vi ste ti koji predstavljate vlasnika,“ pojašnjava razinu odgovornosti koju članovi nadzornog odbora nose. „Trebate biti izuzetno fokusirani i informirani.“

Ističe i kako je izuzetno važno poznavanje Zakona o trgovačkim društvima, procesa društva u čijem nadzornom odboru osoba djeluje, kao i statuta i društvenih ugovora tih istih društava.

„Uvijek kažem da je dobra organizacija pola posla. To sam naučila još u Siemensu. Tamo smo imali ‘proces za proces’ i ‘report za report’, dosta kruti sistem,“ povlači Bača paralelu između rada u Siemensu i rada u nadzornom odboru.

Dodaje kako se bilo kakve nepravilnosti negdje u sustavu moraju vidjeti i reflektirati, a na nadzornom je odboru da te nepravilnosti ‘sasječe u korijenu.’

Kad su u pitanju veliki projekti, uvijek je moguće osnovati dodatna nadzorna tijela kako bi se kontrola projekta mogla kvalitetnije vršiti, što su redovito radili u Siemensu.

upravni i nadzorni odbor

Dvostruki baka-servis od neizmjerne je vrijednosti

Osim same odgovornosti članice nadzornog odbora, poseban je izazov bilo uskladiti poslovan i obiteljski život.

„Moram priznati da je bilo dosta, dosta teško. To zahtjeva veliki angažman ako želite sve napraviti kako treba, a ja u svemu pristupam školski i želim dati svoj maksimum. To je zahtijevalo trošenje privatnog vremena zbog putovanja jer je sve bilo dislocirano, a ne u mom mjestu stanovanja. Bilo je vrlo iscrpljujuće glede same energije,“ priznaje.

Iako poslovna putovanja nisu bila česta, već je na njih odlazila kvartalno, ona su ipak zahtijevala puno pripreme.

Njezin je suprug u to vrijeme također puno radio i putovao zbog posla, stoga su im njihove majke pomagale. Bača priznaje da joj je njihova pomoć neizmjerno puno značila i ne zna kako bi to razdoblje izdržala bez njih.

„Obje su se bake mijenjale na mjesečnoj razini, živjele su s nama. Ja sam se nakon obje trudnoće vratila na posao nakon osam mjeseci, a radila sam do otprilike dva tjedna prije termina. Čak sam i putovala u visokoj trudnoći, ali bilo je sve u redu. Trudnoća nije bolest i ako se osjećaš dobro, mislim da je dobro imati taj neki muving.“


Pročitajte više: Predsjednica Komisije: Samo je 35 posto žena u odborima korporacija, a prošlo je 10 godina od uvođenja kvota


“Bili mi žensko ili muško, mislim da je ta sinergija jako dobra stvar.”

Bača je po prirodi velik optimist, stoga ima visoka očekivanja za naše društvo kad je riječ o rodnoj ravnopravnosti. Kako se Europska Unija trudi postići ravnopravnost žena na visokim pozicijama, uvedena je kvota za upravne odbore, što Bača smatra poželjnim. Vjeruje kako nadzorni odbori i uprave trebaju biti balansirani da bi dobro funkcionirali, po struci i po spolu.

„Žene su bolje u multitaskingu, empatičnije su i bolje s ljudima, puno više analiziraju neke stvari. Taj odnos s drugima i fokusiranost na rezultat daje nam puno prednosti u odnosu na muškarce koji imaju urođeni taj liderski stav,“ govori o razlici koju je uočila između žena i muškaraca. „E sad, hoće li uvođenje kvota nešto donijeti, to ne možemo znati. Sve to lijepo izgleda na papiru, ali ja više cijenim djela. Lijepo je kad se nešto kaže i odluči, ali akcija donosi rezultate.“

Vjeruje da će u nekom trenutku doći do ravnopravnosti kao što je već došlo u skandinavskim zemljama koji redovito predvode druge kad su u pitanju vrijednosti kojima svi težimo – od ravnopravnosti do brige o okolišu. Žene su podjednako zainteresirane za rad u odborima kao muškarci, stoga smatra da nema razloga da do ravnopravnosti ne dođe.

„Bili mi žensko ili muško, mislim da je ta sinergija jako dobra stvar.“

A kakve karakteristike treba imati član uprave?

Prema Bači, treba biti kooperativan i vrlo educiran. Članovi uprava i odbora trebaju raspolagati širokim spektrom znanja – tehničkim, poslovnim i financijskim – kako bi mogli kvalitetnije raditi svoj posao. Moraju i poznavati pravo jer neznanje nikoga ne izuzima iz zakonskih obveza.

„I iskustvo. Morate imati utakmice u nogama,“ zaključuje.

Foto: Marina Bača, privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

AIm High AI Bootcamp

AIm High AI Bootcamp za poduzetnice osnažit će žene koje vode...

Amazon Web Services upravo je pokrenuo AIm High AI Bootcamp za poduzetnice koji pokreće AWS Startup Loft Accelerator i podržava Vestbee,...
- Advertisment -