Volite li čistoću, neuredan ured ili ste za kreativni kaos?

Je li važno kakav je ured ako se posao odrađuje dobro, a klijenti se ne dovode u ured? Ili je samo neuredan kada se u njemu ne može raditi? Smatra li se neurednim ako izgleda kao da netko živi unutra jer je prepun osobnih stvari? Ili kada se papiri samo odlažu sa strane?

Ured govori o vama

Kada je riječ o urednosti, postoje različiti tipovi ljudi: oni koji imaju uvijek čisti ured – kod kojih je u potpunosti očišćen stol s eventualno jednom fotografijom na njemu, ljudi koji bi mogli gostovati u emisiji Odred za čistoću, te oni kod kojih je „kontrolirani kaos“ u uredu – imaju hrpe papira, ali se relativno dobro snalaze i lako pronađu stvari u toj hrpi.

Portal Corporette.com piše kako su oni osjetljivi na čistoću vjerojatno osjetljivi i na druge stvari, primjerice i najmanji šum, te kako im i to može omesti koncentraciju. Ljudi, pak, s neurednijim uredima vjerojatno znaju kako bi u teoriji bilo dobro da su im uredi čisti, ali su im prioritet pisanje novela ili nekoliko ambicioznih projekata.

uljepšati radni stol

Je li neuredan ured opasan za karijeru?

Šefovima su uvijek važniji rezultati od izgleda ureda. Osobi koja dugo radi u tvrtki i odlično odrađuje svoj posao, neurednost se može tolerirati.

No, mlađi zaposlenik neurednim uredom može ostaviti loš dojam, izgledati kao da mu je dodijeljen prezahtjevan zadatak, ne može donositi odluke ili odraditi posao. Zato bi trebao paziti na urednost bez obzira posjećuju li nadređene osobe i klijenti ured ili ne.

Kako navodi portal CNNMoney, ured je odraz zaposlenikovih sposobnosti. Neurednošću se može ostaviti dojam neorganiziranog zaposlenika. Stoga se predlaže pet točaka za poboljšanje produktivnosti:

  1. materijale koji se često koriste pospremite da vam budu na dohvat ruke (predlaže se u ladicu na desnoj strani stola)
  2. arhivirajte papirologiju nakon odrađenog zadatka da ne zauzima nepotrebno mjesto na stolu.
  3. napravite listu obaveza te je razvrstajte prema pozivima, zadacima i zadanim rokovima, ali i prema važnosti obaveza.
  4. radni dan završite pospremajući stol i uspoređujući listu dnevnih obaveza s listom učinaka.
  5. napravite dnevni i tjedni plan kako biste mogli pratiti svoje ciljeve, ali i kako biste izbjegli situacije koje bi se mogle izmaknuti kontroli te stvoriti neurednost u uredu.

Foto: Pinterest

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više