Tri proizvoda bez kojih ne bi trebali na more ovog ljeta

Visoke temperature već su užarile gradske ulice, a planiranje godišnjeg odmora u punom je jeku. Uz udobniju i laganiju odjeću na plažu nosite i svoju dnevnu beauty rutinu koja je u vrućim ljetnim danima neizostavna. Zaštita kože nakon sunčanja od velike je važnosti kako bi vaša koža ostala nježna, mekana i zaštićena.

Lijepa koža i zdrav vid uz Beta karoten

Beta karoten je karotenoid (provitamin A) koji štiti cjelokupni organizam od slobodnih radikala sa specifičnim zaštitnim djelovanjem na oči i kožu. Doprinosi zaštiti od ateroskleroze, te pomaže obnovi kože i sluznice.

Beta karoten sposoban je apsorbirati svjetlo u vidljivom spektru što mu daje posebnu ulogu u zaštiti vida/oka te kože od oksidativnih oštećenja. Posebno se preporučuje kao priprema za ljetne mjesece u kojima je tijelo više izloženo štetnim UV zračenjima. Kako uspješno štiti kožu i sluznicu, beta karoten jednako uspješno štiti i krvne žile. Studije pokazuju povezanost većih razina karotenoida u krvi i značajnog smanjenja oksidacije LDL-kolesterola, čime se smanjuje i razvoj ateroskleroze te utječe na zdravlje krvožilnog sustava.

Zaštita kože nakon sunčanja

Posebno je zanimljivo, i manje poznato, djelovanje beta karotena u međustaničnoj komunikaciji. Naime, beta karoten potiče stvaranje bjelančevine (koneksin) koja tvori prolaze u staničnoj stijenci dozvoljavajući međustaničnu razmjenu malih molekula među stanicama koje rastu i razvijaju se.

Osiguravajući dovoljne količine beta karotena u prehrani možemo utjecati na uspješnost stanične obnove. Što se i očituje u primjeni beta karotena za obnavljanje kože i sluznice (afte, opekline) te obnavljanje stanica vrata maternice.

Pretvorba beta karotena, uzetog u obliku nadopuna prehrani, u vitamin A učinkovitija je od pretvorbe beta karotena iz hrane. Za usporedbu – iskoristivost beta karotena iz špinata iznosi samo 14%. Konzumacija alkohola sprečava pretvorbu beta karotena u vitamin A.

Sve WiA članice ostvaruju 30% popusta za kupnju proizvoda na web stranici  (poštarina se plaća 15 kn za cijelu Hrvatsku).

Zaštita nakon sunčanja

Izloženost jakom suncu sigurno vas je mnogo puta dovela u situaciju da ste izgorjeli. Opekline od sunca, suha koža i iritacija samo su neke od stvari koje bi vas mogle spriječiti da u potpunosti uživate na odmoru. Stoga se Nikel kozmetika pobrinula za učinkovitu zaštitu nakon sunčanja. Nikel ulje s nevenom koje će umiriti vašu kožu, ublažiti crvenilo, svrbež ili iritaciju te izjednačiti i zadržati boju tena.

Zaštita kože nakon sunčanja

Sve WiA članice ostvaruju 20% popusta na cjelokupan asortiman u ljekarni Priroda liječi, Vlaška 40, Zagreb (uz predočenje članske iskaznice).

Višestruko obnavlja kožu

Ovaj umirujući balzam cicaplast od La Roche Posay-a koji višestruko obnavlja kožu posebno je namijenjen obnovi osjetljive kože nakon iritativnog dermatitisa i epidermalnih promjena. Odličan je za nadraženu kožu, kao i za kožu koja je predugo bila izložna suncu, a koristi se za sve uzraste – bebe, djeca i odrasli. Može se nanositi na tijelo, lice i usnice te je pogodan za osjetljivu kožu. ne sadrži mirise, lanonine te ne ostavlja bijele tragove.
cicaplast od La Roche Posay

Vanjski utjecaji poput sunca, vjetra i vode koži oduzimaju vlažnost i čine ju suhom. Posebno je to vidljivo u ljetnim mjesecima i prilikom sunčanja. Kako bi vaša koža ostala nježna i mekana i nakon dugotrajne izloženosti suncu potrebno je koristiti proizvode namijenjene za to. Oni umiruju i hlade kožu te joj daju osvježavajući učinak koji joj ujedno pruža olakšanje.

Foto: PR, Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više