Konstrukcija promjene: žene u podlozi inovacija građevinske industrije

Građevinarstvo i povezane industrije tradicionalno su pretežno muški sektor diljem svijeta. Žene su često nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama u kompanijama, a njihov broj kao vlasnica tvrtki gotovo je zanemariv. Iako su arhitektice često pokretačice vlastitih tvrtki, često se zadržavaju u mikrosegmentu, što je specifično za žensko poduzetništvo. S druge strane, geodetkinje se suočavaju s predrasudama kako u privatnom tako i u javnom sektoru te su rijetke kao poduzetnice. Ipak, u svijetu nekretnina i dizajna interijera žene su sve prisutnije te su posljednjih godina uspjele popularizirati ta zanimanja.

Pridružite nam se na četvrtoj konferenciji “Žene u građevinarstvu, arhitekturi i povezanim industrijama” koja će se održati 14. ožujka 2024. godine u Zagrebu! Prijave su otvorene.

Osim inspirativnih govornica imat ćemo priliku poslušati panel na kojem će sudjelovati uspješne žene koje karijeru građe u različitim sferama građevinarstva. Kakve nam žene dolaze? Jedna od panelistica dio je švicarske multinacionalne tvrtke, druga je nagrađena za projekt novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb, treća je izvršna ravnateljica prestižnog festivala, a četvrta je pak dio industrije čija proizvodnja traje od 1878. godine do današnjih dana. Žene su to čiji su kontakti, iskustva i znanja vrijedna usvajanja. Evo o tko su one i o čemu će govoriti.

Maja Amidžić

Jeste li čuli za Schindler? Schindler Holding Ltd. je švicarska multinacionalna tvrtka koja proizvodi pokretne stepenice, pokretne staze i dizala diljem svijeta. Osnovana je u Švicarskoj 1874.. Dio ove kompanije koja ima tradiciju od 150 godina je i Maja Amidžić, upravna direktorica za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Maja je iskusna leaderica s više od 20 godina iskustva na najvišim menadžerskim pozicijama u različitim industrijama. Od međunarodnih i domaćih farmaceutskih kompanija pa do osiguravajućih i servisnih tvrtki. Ima jaku orijentaciju na razvoj ljudi kako bi postigla najbolje od njih i za njih.

Nina Dražin Lovrec

Nakon što je izabrana za predsjednicu Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Nina Dražin Lovrec zamrznula je svoj redovni posao u IGH i sada se bavi isključivo obavljanjem svih zadataka koje ima kao predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Dražin Lovrec je diplomirana inženjerka građevine s dugogodišnjim iskustvom u privatnom sektoru, dobitnica je brojnih nagrada za projekte koje je osobno vodila, od čega izdvajamo nagrade Kolos za projekt novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb (2014.), te za projekt Arena centar (2011.).


Pročitajte više: Žene u građevinarstvu: “Employer branding je samo mašna na paketu”


Tomislava Blatnik

Na panel stiže i Tomislava Blatnik, izvršna ravnateljica Festivala Open house Zagreb. Ova rođena Osječanka diplomirala je ekonomiju, dodatno se educirala na poslovnoj školi IEDC Bled u Sloveniji. Majka 2 djece, aktivno govori 5 stranih jezika, hobi joj je golf, a iza sebe ima 20-godišnje iskustvo u vođenju obiteljskih tvrtki iz područja facility managementa u zemljama regije.

Bavi se produkcijom izložbi i festivala. Tako je 2023. u Hrvatsku dovela veliki festival Open House Zagreb. Bila je to promocija najatraktivnijih zagrebačkih arhitektonskih djela te susret građana s arhitektima, građevinarima, investitorima i vlasnicima objekata. Festival je potaknuo razmišljanja o vrijednostima grada i ulozi stanovnika u njegovom stvaranju te podsjetnik i poticaj građanima da se zalažu za dobro osmišljeno, planski izgrađeno okruženje.

Silvija Kufner Hopp

Silvija Kufner Hopp po struci je magistrica prava, u obiteljskom biznisu usko vezanom za građevinski sektor je od rane mladosti. Silvija je više od deset godina direktorica odjela pravnih poslova i ljudskih resursa za cijelu grupaciju te usko surađuje s upravom Kufner grupe u svim akvizicijama. 

Od izazova do zajedničkog rješenja

Građevinska industrija prolazi kroz razdoblje dinamičnih promjena, a pred nama su brojni izazovi koji zahtijevaju pažnju i suradnju. Održivost, nedostatak kvalificirane radne snage, tehnološke inovacije, financiranje, regulativa i administracija, promjene u potražnji, sigurnost i urbanizacija samo su neki od ključnih pitanja koja će biti tema rasprave na panelu i čitavoj konferenciji.

Kroz panel rasprave i predavanja sudionici će imati priliku razmijeniti ideje, iskustva i najbolje prakse te zajedno istražiti inovativna rješenja za izazove s kojima se suočava građevinska industrija. Ne propustite priliku sudjelovati u ovoj inspirativnoj konferenciji koja će oblikovati put naprijed za ovu industriju. Rezervirajte svoje mjesto već danas i pridružite nam se u stvaranju održivije, inovativnije i prosperitetnije građevinske industrije!

Sponzori i partneri konferencije su DC&T, Klimaoprema d.d., Schneider Electric d.o.o., Colas Hrvatska d.d., Kufner Grupa d.o.o., Lorenčić – Croatia d.o.o., Cemex, SmartWay, Daikin Hrvatska d.o.o., Grohe Adria d.o.o. i Jana.

Foto: Privatna arhiva / Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -