Žene za otok Pag – osnaživanje žena na mjesečevom otoku

U subotu 11. svibnja 2024., s početkom u 14 sati, na OPG-u Prtorić na Pagu po prvi put održat će se konferencija Žene za otok Pag u organizaciji Turističke zajednice Općine Kolan. Na konferenciji će se predstaviti plan i program udruge Žene za otok Pag koja se bavi osnaživanjem žena na Pagu. Osnivanje ove udruge potaknuto je pozitivnim primjerom rada krčke udruge Žene za otok, koja se primarno bavi educiranjem i osnaživanjem žena kako bi se one što aktivnije uključile u javni život i poduzetništvo.

Osnivanju je prethodio posjet žena udruge Žene za otok koje su svojim projektom ”Na pola puta” povezale žene s tri otoka – Krka, Paga i Pašmana. Cilj je povezivanja očuvanje kulturne i prirodne baštine, otočnog identiteta i načina života. Udruge žena imaju značajnu ulogu kao korektiv društva te pružaju priliku za rast i jačanje lokalnih zajednica.


Pročitajte više: Pag – što vidjeti na ‘mjesečevom otoku’ koji je gastronomski raj?


Inspirativne priče žena s otoka

Razgovorima, panel-diskusijama i predavanjima želimo potaknuti sve sudionike da razmišljaju o ulozi koju žene imaju u društvu na otoku. Događaj će otvoriti Marija Mažar, moderatorica, poduzetnica i osnivačica časopisa i lifestyle portala Stilueta te Sabina Gligora, direktorica Turističke zajednice općine Kolan. Pridružit će im se Marija Čemeljić Pećirko, ravnateljica Srednje škole Bartula Kašića Pag te predsjednica udruge Žene za otok Pag. Ona će ujedno imati priliku prezentirati plan i program rada udruge.

Na konferenciji su planirana dva panela u svrhu osnaživanja i povezivanja žena. U prvom, pod nazivom ”Osnažene – što nas povezuje?”, govore žene koje aktivno djeluju u svojoj zajednici. To su Jovana Čutul, Vlatka Pehar, Martina Pernar Škunca i Jasminka Gršković. Cilj je sve prisutne podučiti kako se izboriti za sebe. Ponajprije u poslovnom smislu, te biti podrška ženama u svakoj fazi poduzetništva.

Na drugom panelu ”Posložene – što nas pokreće?” svoje priče približit će nam Vlatka Vučić Marasović, Ivana Čemeljić, Ana Gligora i Katarina Badurina. Naglasak je na otoku Pagu i ženama koje otok nose sa sobom i u sebi. Pričama iz vlastitog života približit će nam način na koji je taj otok i mjesto u kojem žive ili iz kojeg potječu utjecao na ostvarivanje na poslovnom i privatnom planu te kako ostvariti taj balans.

Zvuči zanimljivo?

Lokacija konferencije predstavlja sve ono najbolje od otoka pa ćemo se nakon poslušanih
zanimljivih priča još malo družiti na predivnom OPG-u Prtorić.

Sudjelovanje na konferenciji u potpunosti je besplatno, no preuzimanje karata na službenoj Entrio stranici je obavezno. Karte možeš preuzeti ovdje. Žene za otok inicijativa je koja predstavlja važan korak prema jačanju lokalnih zajednica. Nemojte propustiti priliku biti dio ovoga inspirativnog događaja. Prijavite se danas i budite dio velike priče.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -