Mochi sladoled – osvježavajuća varijanta popularne slastice

Mochi je poznata i ukusna japanska slastica, a u pitanju je kolačić od riže s punjenjem. Tradicionalno se izrađuje na mochitsuki ceremonijama budući da je tradicionalna novogodišnja poslastica, iako Japanci u njemu uživaju kroz cijelu godinu.

U mochi je moguće staviti punjenja različitih okusa i sastava, a među popularnijima su matcha, crveni grah, sezam i šljive. Mochi može biti više ili manje sladak, ovisno o punjenju i količini šećera u prahu koji se koristi pri izradi.

Mochi sladoled za ljetno osvježenje

Ljeti je posebno popularan mochi sladoled koji se od standardnog mochija razlikuje samo po punjenju. Umjesto toplih punjenja, koristi se sladoled. Bez obzira na to volite li sladoled od čokolade, vanilije, jagode ili neki drugi, savršeno će se uklopiti u ukusan ljetni mochi.


Pročitajte više: Imamo odličan recept za domaći sladoled koji je gotov za nekoliko minuta!


U ovoj ukusnoj poslastici možemo uživati i izvan Japana, a jednostavna je za izradu kod kuće. Evo kako je mi radimo!

Sastojci:

  • 200 g ljepljivog rižinog brašna
  • 250 g šećera
  • 350 ml vode
  • šećer u prahu
  • boja za hranu po želji
  • matcha prah po želji
  • 150 g sladoleda
mochi sladoled recept

Pročitajte više: Sladoled od marelice koji možete napraviti kod kuće


Priprema:

  1. U zdjeli lagano miješajte rižino brašno i vodu dok ne dobijete ujednačenu smjesu. U rižino brašno možete dodati i matcha prah ako želite, u količini koja vam odgovara. Smjesu ostavite da stoji nekoliko minuta dok se ne stisne.
  2. Dobivenu smjesu zagrijte na laganoj pari, a posuda neka bude prekrivena. Nakon što je zagrijete, polako dodajte šećer. Nakon što ste dobili ujednačenu, ljepljivu smjesu, možete umiješati i boju za hranu po želji.
  3. Izvadite papir za pečenje i na njega pospijte šećer u prahu. Iako je šećer u prahu standardni dio mochi slastica, njegova je količina prilagođena preferencijama kuhara.
  4. Tijesto izrežite na dijelove koji će biti dovoljno veliki da njima omotate kuglicu sladoleda. Preporučamo korištenje posebne žlice za sladoled za najbolji okrugli oblik. Ako je nemate, koristite dvije jušne žlice po mochiju.
  5. Kada ste omotali sladoled, dobivene kuglice stavite u zamrzivač na pola sata. Zatim poslužite i – u slast!

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

večera za žene u bankarstvu 2024

Na Večeri učimo o preferencijama Generacije Z u sektoru bankarstva

Želite li dobiti dublji uvid u obrasce ponašanja, vrijednosti i preferencije Generacije Z, s posebnim fokusom na njihovu percepciju rada u...
- Advertisment -