Dvije članice uprave banaka govornice su na Konferenciji žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga

Nešto više od 2 tjedna dijeli nas od Konferencije za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga u našoj organizaciji. U konferencijskoj sali hotela Westin šest će govornica iz bankarstva i financija pričati o vlastitim karijernim, ali i tržišnim izazovima.

Zašto su bitne žene u bankarstvu?

Nužnost ove konferencije, kao i same zajednica žena u bankingu i financijama, je upravo u rastućem broju obrazovanih žena, poduzetnica. Nezadovoljstvo leži u uslugama koje banke nude poduzetnicama kao pravnim i fizičkim osobama. Zahvaljujući EBRD-u, neke banke u jugoistočnoj Europi su uspješne u targetiranju poduzetnica, prvenstveno zahvaljujući inicijativi žena unutar banaka. S druge strane, visokoobrazovane žene još uvijek ne postoje kao segment u bankama i ostatku financijskog sektora poput osiguranja, mirovinskih fondova…

Banke s dovoljno žena na vodećim pozicijama jedini je način za osvajanje rastućeg ženskog tržišta. Upravo zato, već četvrtu godinu zaredom, održava se konferencija koja osim što okuplja žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga, kao cilj ima i privući nove žene u industriju. Konačno, želja je povećati broj žena u upravama banaka i ostalih financijskih institucija.


Pročitajte više: Investicijska bankarica sa svjetskom karijerom tvrdi da u Hrvatskoj žene imaju odlične prilike za karijeru u investicijom bankarstvu, a gotovo nikakve ako žele prikupiti kapital za svoj startup!


Zašto je raznolikost ključna riječ?

Konferenciju će svojim izlaganjem otvoriti Vedrana Jelušić Kašić, članica Uprave Privredne banke Zagreb, članice Intesa Sanpaolo Grupe. Jedna je to od govornica koja se nalazi na samom vrhu u bankarskoj industriji. Nadležna je za područje poslovanja sa srednjim i velikim poduzećima i investicijsko bankarstvo te koordinira društva PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima i PBZ Leasing d.o.o.

Njeno predavanje naziva „Inkluzivno vodstvo“ odnosi se na upravljanje timovima na način da se kombiniraju ranija iskustva, pogledi i pristupi kako bi se ostvarila zajednička svrha. Naglasak će staviti na raznolikost, zašto je ono bitno te u kojem slučaju ono može dati rezultate.


Pročitajte više: I Addiko bank ima novu članicu uprave!


U Upravi Addiko banke vođena vrijednostima i inspiracijom

Primjer žene na vodećoj poziciji također je i Ana Dorić Škeva.  Članica je Uprave Addiko banke odgovorna za kontrolu rizika, upravljanje kreditnim rizikom, upravljanje rizičnom aktivom, imovinom i nabavom Addiko Grupe te za pružanje potpore upravljanju rizicima Addiko Grupe. Zaključit će nadolazeću konferenciju svojim izlaganjem naziva „Driven by Values & Inspiration“. Nećemo otkrivati previše o sadržaju izlaganja, no Dorić Škeva inspirirat će sve prisutne.

Prijave za Konferenciju za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga su otvorene, a prijaviti se možete ovdje. U srijedu, 21. rujna, Westin će preuzeti bankarice i financijašice, nemojte to propustiti.

Foto: Canva/Ana Dorić Škeva/Vedrana Jelušić Kašić privatna arhiva

zajednica-zene-u-financijskoj-industriji

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

osso buco recept_

Osso buco – recept s kojim ćete ovog tjedna oduševiti ukućane

Kosti s rupom prijevod je za tradicionalno talijansko jelo Osso Buco, koje oduševljava gurmane diljem svijeta. Glavni sastojak ovog gastronomskog remek-djela...
- Advertisment -